Where The Wild Things Are

Programma aangevuld met vijf nieuwe bevestigingen, Rummikub en meer.

O.A. SKIP&DIE, MISTER & MISSISSIPPI & POND

Vandaag kondigde Giel Beelen op 3FM vijf nieuwe muzieknamen voor Where the Wild Things Are 2015 aan: Skip&Die, Mister and Mississippi, POND, Maribou State en PAUW. Daarnaast gaat het festival een samenwerking aan met Rummikub en is er meer bekend over het randprogramma.  De voorverkoop is reeds gestart via www.wtwta.nl.

De muzikale line-up van Neerlands enige bandjesfestival in een bungalowpark begint langzaam vol te lopen. De Nederlandse topacts Skip&Die en Mister & Mississippi komen met nieuwe albums en zijn na een korte tourstop gretig om weer te spelen. POND is een psychedelische garage glam band uit Australië met (ex)-leden van Tame Impala. Zij staan op de zondag, net als Jacco Gardner en Panda Bear, andere acts die nadrukkelijk naar psychedelica knipogen. Net als de Nederlandse band PAUW trouwens, ook vers aangekondigd. Maribou State is een live electronica toevoeging in de lijn van eerder bekend gemaakte acts als Tourist en Sekuoia.

Daarnaast gaat het festival een samenwerking aan met het populaire gezelschapsspel Rummikub. Wie heeft dit spel niet gespeeld in zijn kindertijd? Bezoekers kunnen een workshop volgen van Peter Mentzij: Nederlands kampioen en voormalig wereldkampioen Rummikub! Ook kunnen ze simultaan Rummikubben tegen de voormalige wereldtitelhouder en zal er een toernooi uitgeschreven worden.

Meer randprogramma: Melkweg Cinema zal dit jaar een aantal interessante muziekdocumentaires selecteren. Diep in de Groef, de vaste, lang lopende zaterdagavond van het Utrechtse EKKO, zal het beste van indie, electronica en hiphop laten horen. PIP (Den Haag) is aanwezig met een eigen bungalow, PIP & de Maxi Monsters, waarbij alles van de dag en de nacht samenvalt. Laat je verrassen. Verhaaltje voor de Dorst is goor, geil en geletterd. Originele seksverhalen, de zwoelste stem in de literatuur.

Where the Wild Things Are weekender is Nederlands enige festival met drie dagen en nachten lang alternatieve muziek in een bungalowpark. Maar er is natuurlijk veel meer dan alleen muziek: films gepresenteerd door Melkweg Cinema, bowlen, een muzikale speurtocht door het park (Lucy’s Wijsje), colleges door School of Life, pubquiz, literatuur op onverwachte locaties, een zwembad, feestjes van onder andere 22Tracks, PIP, Disco Dolly en Radio Noet Noet en tal van andere randprogrammering.

De tot nu toe bekend gemaakte bevestigingen van Where the Wild Things Are:

Fink (UK)

Jungle (UK)

Death from Above 1979 (US)

Oscar and the Wolf (BE)

Panda Bear (US)

Skip&Die (NL)

Mister & Mississippi (NL)

Jacco Gardner (NL)

Dekmantel Soundsystem (NL)

Tourist (UK)

Maribou State (UK)

Saint Motel (US)

Akwasi (NL)

Benjamin Booker (US)

POND (AU)

Bombay Show Pig (NL)

Vaudou Game (TG/FR)

Sekuioa (DK)

Afterpartees (NL)

EX HEX (US)

Lola Colt (UK)

Palace (UK)

PAUW (NL)

The Black Tambourines (UK)

Nouveau Vélo (NL)

Gallowstreet  (NL)

Krill (US)

The Black Cult (NL)

Froth (US)

Disco Dolly Soundsystem (NL)

Radio Noet Noet (NL))

WHERE THE WILD THINGS ARE WEEKENDER

Vrijdag 6 t/m zondag 8 maart 2015 – Center Parcs de Eemhof, Zeewolde

Voor dit festival koop je geen losse kaarten, maar boek je een bungalow inclusief toegang tot het festival. Prijzen variëren van €179,- en €219,- per persoon, afhankelijk van het type bungalow.