Adam Cohen

WERELDSTER IN WORDING MET INTIEME SHOW IN TIVOLIVREDENBURG.

Op donderdag 5 februari 2015 komt Adam Cohen, een net zo getalenteerde singer-songwriter als zijn wereldberoemde vader Leonard, voor een intiem concert naar TivoliVredenburg in Utrecht. De kaartverkoop voor dit optreden – dat geheel in het teken zal staan van zijn onlangs verschenen album ‘We Go Home’ – is per direct gestart via de website van TivoliVredenburg.

Het ontbreekt Adam Cohen, zoon van muzikale grootheid Leonard Cohen, niet aan talent. Maar ook niet aan lef. Zo liet hij de pop-rockstijl van zijn eerdere muziek achter zich om, zij het eerst schoorvoetend, uiteindelijk vol overgave in de voetsporen van zijn beroemde vader te treden.

Adam Cohens eerste internationale succes kwam met het album ‘Ex-Girlfriends’, dat hij in 2004 met zijn band Low Millions uitbracht en waarop hij met veel bravoure al zijn ex-vriendinnen met naam en toenaam durfde te bezingen. Toch bleek hij muzikaal gezien nog niet op het juiste spoor te zitten. Pas toen hij inging op het verzoek om aan een tribute-concert voor zijn vader mee te werken, werd hem zijn muzikale pad duidelijk: hij zou in de voetsporen van zijn vader treden. In 2011 bracht hij het album ‘Like A Man’ uit, een eerbetoon aan het werk van zijn vader. Intieme folkpop-nummers als ‘What Other Guy’ en titelsong ‘Like A Man’ werden door Cohen sr. als “world-class lovesongs” omschreven. Op zijn onlangs verschenen album ‘We Go Home’ laat Cohen een mooie combinatie horen van zowel zijn eigen stijl als die van degenen die hem geïnspireerd hebben: poëtisch en ingetogen bezingt Adam Cohen zijn diepste gevoelens.

Al drie keer eerder – waaronder een uitverkochte People’s Place- pakte Adam Cohen zonder enige moeite Nederland in met zijn talent en charisma en zal dat in februari ongetwijfeld nog een keer doen. Een wereldster in wording dus.

Donderdag 5 februari 2015
ADAM COHEN
TivoliVredenburg – Cloud Nine | Utrecht
Entree: €  20,-  (excl. servicekosten)
Kaartverkoop is per direct gestart via www.tivolivredenburg.nl.

Kijk voor meer informatie over Adam Cohen op www.adamcohen.com  of op Facebook.