Juan Casablancas

New Yorkse rock & roll in de Melkweg.

Julian Casablancas trad op 12 december in de Melkweg op. Natuurlijk ken je Julian Casablancas als zanger van The Strokes, de band die in 2001 eigenhandig de New Yorkse rock ‘n’ roll weer cool maakte met klassieker ‘Is This It?’. Een liefde voor glamrock met een glitterrandje en slicke elektropop uitte hij in 2009 voor het eerst: toen verscheen zijn eerste solo-album ‘Phrazes For The Young’, waarvan het naar David Bowie’s ‘Rebel Rebel’ knipogende ‘11th Dimension’ een flinke hit werd. Met The Strokes maakte hij vorig jaar de LP ‘Comedown Machine’, maar meer nog sprong zijn gastrol op het Daft Punk-album ‘Random Acces Memories’ in het oog. Dit najaar gaat hij opnieuw zijn eigen gang, maar dan wel als nieuwe band: Julian Casablancas+The Voidz. @Melkweg

Fotografie: Luuk Denekamp