Public Service Broadcasting

BAND VOOR VIER SHOWS NAAR NEDERLAND
“Teach the lessons of the past through the music of the future”

De Londense band Public Service Broadcasting komt in juni voor vier shows naar Nederland: de band is te zien in Amsterdam, Eindhoven, Zwolle en Groningen. Als geen ander past PSB oude geluids- en filmfragmenten in de muziek toe; de rol van de zanger is zelfs geheel overgenomen door oude samples. In februari verschijnt hun tweede album ‘The Race for Space’, waarvan de eerste single ‘Gagarin’ net is uitgekomen. De kaartverkoop voor de shows in de Melkweg, Hedon en Vera is per direct gestart via o.a. de websites van de zalen, de kaartverkoop voor het concert in de Effenaar start morgen.

Bands die curieuze oude films of geluidsfragmenten verwerken in hun muziek of optredens, dat is inmiddels een bekend fenomeen. Maar niemand gaat zover als Public Service Broadcasting. De zang bestaat volledig uit oude polygoon samples, die zorgen voor een enorm nostalgisch gevoel. In hun aanstekelijke indie en meeslepende post-rock is de rol van de zanger geheel ingenomen door oude stemsamples en oude videobeelden. De informatieve films, propagandavideo’s en archiefbeelden die het duo gebruikt passen naadloos in de muziek. Zo steek je nog wat op van een optreden van de Londense band. De beelden geven vooral een inkijkje in de geschiedenis van Engeland, maar de band heeft ook een stuk gewijd aan archiefbeelden uit de Elfstedentocht. Experimenteel, educatief én catchy!

 

PUBLIC SERVICE BROADCASTING

Dinsdag 9 juni 2015
Melkweg (locatie Sugar Factory) | Amsterdam
Entree: € 12,50 (excl. servicekosten en lidmaatschap)
Kaartverkoop via de website van de Melkweg, Ticketmaster Nederland en de bekende voorverkoopadressen.

Woensdag 10 juni 2015
Effenaar | Eindhoven
Entree: € 12,- (excl. servicekosten)
Kaartverkoop start dinsdag 2 december via de website van de Effenaar, Ticketmaster Nederland en de bekende voorverkoopadressen.

Donderdag 11 juni
Hedon | Zwolle
Entree: € 10,- (excl. servicekosten)
Kaartverkoop via de website van Hedon en Plato in Zwolle.

Donderdag 18 juni 2015
Vera | Groningen
Kaartverkoop via de website van Vera  en de voorverkoopadressen in Groningen.
Kijk voor meer informatie over Public Service Broadcasting op www.publicservicebroadcasting.net of op Facebook.