Snarky Puppy

SNARKY PUPPY & METROPOLE ORKEST IN DE ROTTERDAMSE SCHOUWBURG.

Vorig jaar lieten Snarky Puppy en het Metropole Orkest het Energiehuis in Dordrecht op zijn grondvesten schudden. Er werden vier concerten gegeven die samen het materiaal vormen voor de nieuwe album/ dvd ‘Sylva’. Sleutel tot succes was de chemie tussen beide bandleiders, Michael League en Jules Buckley. Het is deze heren gelukt om de ensembles samen te laten smelten tot een krachtig muzikaal geheel. Funk, rock, cinematic en jazz, alle stijlen komen voorbij met glansrollen voor solisten uit alle secties. Op donderdag 30 april en vrijdag 1 mei 2015 presenteren Motel Mozaique en Good Music Company in de Rotterdamse Schouwburg de eerste twee release concerten van dit nieuwe album van Snarky Puppy & Het Metropole Orkest. De kaartverkoop start woensdag 3 december om 12.00 uur. Tickets zijn uitsluitend verkrijgbaar via de Rotterdamse Schouwburg.

Snarky Puppy
Lang waren deze Amerikanen het best bewaarde geheim in de New Yorkse jazz/funk underground. Maar binnen twee jaar en na het winnen van een prestigieuze Grammy in 2014 moet letterlijk de hele wereld eraan geloven. Snarky Puppy is een fenomeen op het gebied van jazz, funk en poprock, en wordt alom geprezen om hun enorme live reputatie. Geleid door Michael League experimenteert de band met veel stijlen, waarbij rauwe funk, soul, progressieve rock en jazz tot de vaste ingrediënten behoren. Een concert van het innovatieve ensemble uit Brooklyn zit vol energie en muzikale innovatie. Toch blijft Snarky Puppy altijd toegankelijk en prikkelend. Een combinatie van kwaliteiten dat Nederland afgelopen twee jaar -uit het niets- op z’n kop zette met uitverkochte shows en spetterende optredens op o.a. het North Sea Jazz Festival.


De band heeft een warme band met Nederland. Het bracht Snarky Puppy ertoe om vorig jaar een uniek album/dvd op te nemen in de creatieve thuishaven van Kyteman, Kytopia Utrecht: het album ‘We Like It Here’. Niet lang daarna voegde de groep hier nog een dimensie toe door in het Energiehuis in Dordrecht een album/dvd op te nemen met het befaamde en Grammy winnende Metropole Orkest. Het album heet ‘Sylva’ en komt in april 2015 uit op het vermaarde label Impuls! Records.


“God, wat zijn deze Amerikanen goed” – Het Parool

“Is Snarky Puppy de beste band ter wereld?” – WritteninMusic

“MO & Snarky Puppy: Deze nieuwe opzet van muziekbeleving is buitengewoon” – MPodia

“Volharding is de kracht van Snarky Puppy” – NRC Handelsblad


Metropole Orkest

Denk je aan een orkest, dan denk je aan klassiek. Maar, dat speelt het Metropole Orkest niet. Wel alle andere stijlen. Van nu en van langer geleden. Het Metropole Orkest deelde het podium met grootheden als Ella Fitzgerald, Dizzy Gillespie, Pat Metheny, Stan Getz en Bono. En speelt met hedendaagse talenten als Laura Mvula, The Opposites, Woodkid of Gregory Porter. Het Metropole Orkest is het grootste professionele pop- en jazzorkest ter wereld en heeft een voortrekkersrol. Zo schuift het orkest nieuwe talenten naar voren (zoals Laura Mvula, Jonathan Jeremiah en Michael Kiwanuka) en is het gek op spektakel en experimenten. Het Metropole Orkest doet alles wat mensen kan raken. Dat is tenslotte de essentie van muziek.

 

SNARKY PUPPY & METROPOLE ORKEST
donderdag 30 april + vrijdag 1 mei 2015

Rotterdamse Schouwburg – grote zaal (vrij staan/zitten)

zaal open 20.00 / aanvang 21.00

Tickets a €40(ex. Servicekosten) zijn vanaf woensdag 3 december om 12.00 uur verkrijgbaar via de Rotterdamse Schouwburg

 

Links:

www.rotterdamseschouwburg.nl

www.snarkypuppy.com

www.mo.nl

www.goodmusiccompany.com/artist/snarky-puppy

motelmozaique.nl/concerts