Sophie Hunger

ZANGERES IN MEI VOOR TWEE CONCERTEN NAAR NEDERLAND.

De Zwitserse singer-songwriter Sophie Hunger komt in mei voor twee concerten naar Nederland. Beide shows vallen samen met het verschijnen van haar nieuwe album ‘Supermoon’ dat in de lente wordt verwacht. De kaartverkoop start vandaag om 10:00 uur. Kaarten zijn te bestellen via de websites van de podia.

De concertreeks ziet er als volgt uit:

8 mei: Haarlem, Patronaat

9 mei: Rotterdam, Rotown

Een avontuurlijk geluid kenmerkt de muziek van Sophie Hunger. In 2008 debuteerde ze met haar album ‘Monday’s Ghost’, dat in haar thuisland op 1 binnen kwam in de Album Charts. In 2010 bracht ze “1983” uit gevolgd door ‘The Danger of Light’ uit 2012 en de live registratie ‘The Rules of Fire’ uit 2013.

Met ‘Supermoon’ is Sophie Hunger alweer toe aan haar vierde studioalbum. Hiervoor is ze de samenwerking aangegaan met co-producer John Vanderslice (Death Cab for Cutie, Spoon, St. Vincent). De opnames vonden plaats in Brussel en San Francisco.

Sophie Hunger deelde eerder het podium met Bob Dylan. Ze won verschillende prijzen waaronder de Swiss Award en het Franse Prix de la Création Musicale. Ook stond ze op verschillende grote internationale festivals zoals Glastonbury en tot tweemaal toe op Eurosonic.

Meer informatie over Sophie Hunger is te vinden op www.sophiehunger.com.