The Subways

TERUG MET EEN NIEUW ALBUM EN EUROPESE HEADLINE TOUR!

 The Subways zijn terug met een nieuw album! Geen stadionrock-pretenties meer, maar terug naar de Engelse ‘sound of the underground’ waarmee ze in 2005 wereldwijd doorbraken. Het nieuwe, zelfgetitelde album verschijnt op 6 februari via Ferry House Records, gevolgd door een 40 shows tellende Europese tour door 16 landen.

 The Subways is het vierde album uit de koker van de band en opvolger van het in 2011 verschenen Money And Celebrity. Het album is een recht-voor-je-raap-rockalbum, groots in sound en energie en volgestopt met de klassieke hooks van zanger/gitarist Billy Lunn. Nieuw is de productie, die Lunn voor het eerst compleet zelf voor z’n rekening heeft genomen. Waar voor de eerste drie albums rock-giganten als Butch Vig, Stephen Street en Ian Broudie werden ingeschakeld, keert de band nu dus letterlijk terug naar zichzelf. “Verwacht geen overbedacht of over geproduceerd album… voor deze wilden we gewoon rocken en de essentie van de live show op plaat vangen.” Zanger Billy Lunn.

De eerste single van het album I’m In Love And It’s Burning In My soul verscheen afgelopen september. De video werd gemaakt door Steven Mertens die wekenlang bizar getekende figuurtjes uitknipte en er een verhaal van maakte. Bekijk de video op Youtube.

 Met vier albums in 10 jaar tijd en nog altijd in hun twenties hebben The Subways een enorme internationale fanbase opgebouwd, zowel voor het podium als online. Nog altijd loopt de tour agenda over als een testament hoeveel de band bereikt heeft en het werk dat ze in hun muziek gestopt hebben.

 Live

11-03     Botanique/Orangerie, Brussel (BE)

14-03     Tolhuistuin, Amsterdam (NL)