Future Brown

Internationaal producerscollectief Future Brown brengt op 2 februari 2015 gelijknamig debuut uit.

“We exist everywhere.” Is de zeer treffende quote van de nieuwste ontdekking van het Warp label: Future Brown. Een uit vier leden bestaand producers collectief, die ieder een andere thuisbasis hebben en elkaar regelmatig ontmoeten tijdens optredens in de Electronic underground scene in alle uithoeken van de wereld.

Fatima Al Qadiri groeide op in Koeweit, woont in Berlijn en maakte onlangs grote indruk met haar verleidelijke en donkere debuut album, Asiatisch, een op grime ritmes gebaseerde kijk op Aziatische melodieën. De Iraans-Amerikaanse Jamie Imanian-Friedman, beter bekend als J-Crush, groeide op in Londen en New York en is met zijn Lit City Trax label een baken voor locale club muziek zoals UK grime en Chicago footwork. Asma Maroof en Daniel Pineda zijn woonachtig in Los Angeles maar trekken al jaren de hele wereld over onder de noemer Nguzunguzu. De onmiskenbaar eigengereide sound van Future Brown kenmerkt zich door invloeden uit  London grime, Angolese en Portugese kuduro, Jamaican dancehall, Latin reggaeton en Chicago drill en bop, tezamen gebracht tot een geheel nieuwe sound. Rauwe club ritmes, sierlijke melodieën, ijzige synths en hypnotiserend percussie.

Voor elke track van het album werden gast vocalisten gevraagd uit de club scenes van uiteenlopende steden in de wereld, wat het intercontinentale karakter van Future Brown alleen maar bevestigd. Met o.a. UK grime MC Dirty Danger, Jamaican dancehall artist Timberlee, NYC Spanish language rapper Maluca, Chicago rap queen Shawnna from Ludacris’crew, Chicago;s Tink (op de onlangs uitgekomen eerste EP ‘Wanna Party’) en Sicko Mob niet te vergeten:  rising star Kelela.