Glossy Jesus

Nieuw album in aantocht.

Het is voorjaar 2013, Glossy Jesus heeft de opnames van hun nieuwe album ‘The Hunt’ bijna afgerond en maakt zich op voor een succesvolle release. Dan slaat het noodlot toe. Zanger en gitarist Maarten van den Hoonaard raakt betrokken bij een ernstig verkeersongeluk. Zijn revalidatie zal enkele maanden in beslag nemen.

Dankzij een grenzeloos doorzettingsvermogen en het talent om van de nood een deugd te maken is Glossy Jesus nu, anderhalf jaar later, sterker dan ooit klaar voor de release van ‘The Hunt’. De revalidatieperiode werd gebruikt om delen van het album opnieuw op te nemen en te werken aan videoclips en een live show. De Leidse band nam het album op in hun eigen studio Moeflon Sound met medewerking van een keur aan bijzondere gasten zoals Nico Dijkshoorn, Wooden Saints, Oscar de Jong van Kraak & Smaak, Tessa Douwstra en Daniel van Loenen van Orlando.

De insteek tijdens het opnameproces is om het liedje als kunstwerk naar voren te brengen. Het eindresultaat is een stevig en afwisselend album dat doet denken aan dEUS, Roxy Music, David Bowie, de vroege Robert Palmer en The Black Keys. Kernthema’s in de songs zijn begeerte, macht, schuld en onschuld, liefde en oorlog. De band verpakt de beladen thema’s in elf songs die van ‘The Hunt’ een genuanceerd en persoonlijk rockalbum maken.

‘The Hunt’ komt op 30 januari 2015 uit op CD en Vinyl. Glossy Jesus viert de release op 8 februari in Paradiso in de aanwezigheid van Nico Dijkshoorn. Kaarten via: http://www.ticketmaster.nl/event/141201?brand=nl_paradiso&camefrom=paradiso.

www.glossyjesus.com