Laura Marling

Nieuw album verschijnt in maart 2015.

Laura Marling is terug met haar nieuwe album ‘Short Movie’, wat op 23 maart 2015 via Caroline Benelux zal verschijnen. Short Movie is Laura’s vijfde album in zeven jaar, een bijzondere muzikale prestatie voor iemand die nog 25 moet worden. Met haar nieuwe album waant Laura Marling zich op nieuw terrein door het een stuk grootser aan te pakken dan op haar vorige albums.

Het album is een resultaat van reflectie en een poging haar eigen routines te verbreken. “Sinds mijn 16e ben ik nauwelijks langer dan een week of drie op één plek gebleven”, volgens Laura. “Nu wilde ik eens kijken wat er gebeurt als ik mezelf ergens vestig en dan terug ga kijken of de afgelopen acht jaar.” Short Movie is het eerste album dat Laura zelf heeft geproduceerd, in samenwerking met haar drummer Matt Ingram.

Laura Marling is drie keer genomineerd geweest voor de prestigieuze Mercury Prize en voor twee Brit Awards, waarvan ze in 2011 ‘Best Female’ won.

Track Listing

Warrior

False Hope

I Feel Your love

Walk Alone

Strange

Don’t Let Me Bring You Down

Easy

Gurdjieffs’s Daughter

Divine

How Can I

Howl

Short Movie

Worship Me