The Kooks

Britten na 4 jaar weer terug in de HMH.

The Kooks hebben een bijzondere band met Nederland. Sinds hun eerste optreden in Nederland tijdens Eurosonic in 2006 heeft de band uit Brighton ons land vele malen bezocht. Ze weten zich te onderscheiden van hun indie-tijdgenoten door te flirten met andere muzikale stijlen als reggae, rock en pop. Het is een succesverhaal dat hun shows van de kleine clubs naar de grootste festivalpodia en –tenten brengt. Zo stonden ze eerder in Nederland onder andere op Lowlands, Pinkpop en in een uitverkochte Heineken Music Hall en hebben daarmee inmiddels lang en breed bewezen de grote podia aan te kunnen.

Onlangs bracht de band hun vierde album, Listen, uit. Na bewezen hits uit het verleden als  ‘Naive’, ‘Ooh la’, ‘Shine On’ en ‘Sway’ staan ook op dit nieuwe album weer genoeg potentiele festivalhits van formaat. Denk bijvoorbeeld aan ‘Down’, ‘Around Town’, of de huidige single ‘Forgive & Forget’.

Support-act: Sunday Sun
Als iemand je uit de winterdip kan trekken, dan zijn het de heren van Sunday Sun wel! Hun opgewekte, sixtiespopliedjes zijn heerlijk aanstekelijk. Niet vreemd dus dat ze een graag geziene gast zijn op de zomerfestivals, in de 3FM studio en bij De Wereld Draait Door.

Tekst: HMH

Fotografie: Harold Versteeg