Charlene

Zangeres terug met nieuw geluid.

Nu haar carrière als songwriter een vlucht heeft genomen met onder andere een hit met Falco Benz, is Charlene weer terug op de radar met muziek onder eigen naam. Wijzer, eigenwijzer en met een heel nieuw geluid. Haar single Those Nights verschijnt 20 februari.

Het sterke uptempo nummer Those Nights is het eerste in een reeks van vier, ter introductie van een nieuwe EP. Met veel liefde en oor voor detail is Charlene samen met co-writer Sjoerd de Vries tot haar nieuwe repertoire gekomen. Geïnspireerd door Scandinavische electropop bevat het catchy melodieën, fijne sounds en ‘bliepjes’ en vette synths.

Achtergrond

Charlene’s debuutalbum in 2009 gaf de bijzondere zangeres een reputatie van songwriter van pakkende en compacte popsongs. Na dit debuut heeft ze een aantal jaren geschreven in opdracht. Haar passie voor eigen songs, die bij haar stem en haar persoonlijkheid passen, leidt nu voor haar deze nieuwe fase in.

Foto: Harold Versteeg