Gundogs

Osse band presenteert cd ‘Smokin Barrels’.

6 februari in de Groene Engel te Oss presenteerde de Osse band Gundogs hun cd “Smokin’ Barrels”.

De band had veel muzikale bagage want de bandleden speelde o.a. in The Jesse Gang/Rosa King/Bertus Borgers, Purple Strangers, C-Jays, Take it for Granted. Dat geeft een solide basis om op het podium lekker los te gaan. Vooral frontman en gitarist Joop Van Orsouw knalt er lekker op los. Met zijn typische grimassen geeft hij de gitaarklanken nog een extraatje mee.

De bassist Wim van den Oord, staat er lekker cool bij en geeft samen met drummer Wim Vandenoord de basis waar vanuit de blues verder geïmproviseerd kan worden. Voor dit concert waren er nog een aantal speciale gasten op het podium, een extra gitarist Fritz Appelhet en meest in het oog springend was de celliste die de band een aantal nummers kwam versterken. Smokin’ barrels was het, in de groene engel werden de bluesfans getrakteerd op een heerlijk avondje met smoking blues, jankende gitaren, bier en gezelligheid.

Tekst en foto’s: Hans Kreutzer