Sarah MacDougall

Alt-country ster komt naar Nederland en releast nieuw album.

Alt-country artieste Sarah MacDougall komt op 13 mei naar Amsterdam voor een eenmalig concert in Paradiso.  De Canadese singer-songwriter van Zweedse komaf brengt twee weken eerder, namelijk op 1 mei, haar nieuwe album ‘Grand Canyon’ uit.  De kaartverkoop start op zaterdag 21 februari om 10:00 uur. Kaarten zijn te bestellen via de website van Paradiso.

Sarah MacDougall debuteerde in 2008 met haar EP ‘I Don’t Want  To Be Alone Anymore’. Haar eerste full album ‘Across The Atlantic’ verscheen een jaar later, gevolgd door ‘The Greatest Ones Alive’  in 2011. En onlangs heeft ze de opnames van haar derde studio-album afgerond, getiteld Grand Canyon.

Hiervoor heeft Sarah MacDougall zich laten inspireren door de mensen om haar heen en de verschillende landschappen die haar omringen.

Hierover vertelt ze het volgende: “The themes on the record are inspired by my own experiences, by people around me and the landscapes I am surrounded by. I worked part time in a residential home for youth at risk and their stories permeate this record as well. I get inspired by how much it takes to live an inspired life despite all the chaos and struggles around us. Sometimes it takes realizing how small we all are to feel like you are big. Living around mountains and under dark starry skies can really put things in perspective. You realize what’s worth focusing on in this short life. We’re gonna be gone tomorrow. That is kind of what this album is about. And it’s also about dancing, despite of everything.”

Binnen het alt-country genre heeft Sarah MacDougall met haar pure en poëtische liedjes enerzijds, en haar eigenzinnige en gepassioneerde aanpak anderzijds, een eigen plek gevonden. Dit wordt nog eens bevestigd door lovende reacties van critici en het in de wacht slepen van diverse prestigieuze prijzen, waaronder de Western Canadian Music Award in de categorie ‘Roots Solo Recording of the Year’ (2012).

Meer informatie over Sarah MacDougall is te vinden op http://sarahmacdougall.com.