Vanderlinde

Southbound Train CD Recensie.

Soms heb je van die cd’s die het gewoon net niet zijn. Ze zijn heus niet slecht en de muziek is niet oorverdovend, maar écht goed is het ook niet.

Jammer genoeg is “Southbound Train” van Vanderlinde zo’n cd. Het is absoluut geen slecht album, maar er staat geen nauwelijks nummers op die er écht uitspringen. De zang is over het algemeen vrij vlak en de muziek sprankelt ook niet van originaliteit.

Dat wil niet zeggen dat er absoluut geen positieve dingen over op te merken zijn. Op “Miss Molly” “Southbound Train” en “Across The Hall” laat de gitarist bijvoorbeeld mooie solo’s horen, hoewel het bij de laatste raar is dat de gitaarsolo in de fade-out zit. Zonde, want bij zoiets hoor je juist lekker uit te pakken!

Er zijn maar een paar nummers noemenswaardig. “Miss Molly”, vanwege een goede rocksound en een uitstekende gitaarpartij en “Southbound Train”, vanwege erg mooie zang en een lekkere gitaarsolo.

Alle goede dingen die Vanderlinde laat zien, het zijn allemaal kleine puzzelstukjes die nog niet op de goede plek liggen. Als Vanderlinde zichzelf iets meer uitdaagt, dan kan de volgende cd wel eens een hele goede worden. Jammer genoeg ontstijgt deze cd de middelmaat niet. Voldoende, maar niet veel meer.

Beoordeling: 3,0 sterren***

Tekst: Imre Himmelbauer