VEED YouTube Awards

YouTubers krijgen eerste eigen awardshow: de VEED YouTube awards.

Op zaterdag 18 april 2015 worden bij de Westergasfabriek in Amsterdam voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis de VEED YouTube awards georganiseerd. Doel van VEED is om het eerste YouTube festival te organiseren waarop de digitale wereld van YouTube fysiek tot leven komt. De awards zijn een onderdeel van de festival programmering waar meer dan twintig van de meest invloedrijke YouTubers aanwezig zullen zijn.

YouTuber Peter de Harder (Cinemates): “In de YouTube community wordt erg enthousiast gereageerd op het initiatief van VEED festival om een award show voor YouTubers in het leven te roepen. YouTubers hebben zich namelijk van hobbyisten ontwikkeld tot professionele content makers en daar passen professionele awards bij.”

YouTubers en fans

Veel jongeren kijken YouTube filmpjes in plaats van televisie. Daarom is het niet gek dat veel YouTubers inmiddels een grote horde fans, soms wel 500.000+ volgers, om zich heen hebben verzameld. Ze worden door velen gezien als helden. VEED denkt daarom dat veel van deze jongeren erg blij zullen zijn met de komst van deze award show. Het moet de YouTube generatie van content makers een gevoel van erkenning geven.

YouTube is niet meer weg te denken uit de hedendaagse maatschappij, daarom werd het hoog tijd voor een dag waarop we het succes van YouTubers vieren, vonden wij. Je moet het zien als een nieuwe generatie TMF Awards, zonder VJ’s, maar met online artiesten die veel verschillende kwaliteiten bezitten.’’  – Mertabi.

VEED award Nominaties

Het publiek nomineert en een onafhankelijke jury beoordeelt de deelnemers onder meer op creativiteit, consistentie, connectie met fans en innovativiteit. De categorieën waarop de fans kunnen stemmen zijn als volgt:

 

– Beste Vrouwelijke YouTuber

– Beste Mannelijke YouTuber

– Beste Comedy YouTube video

– Beste Gamer YouTube video 

– Beste YouTube Channel

– Beste YouTube Talent

– Beste Vlog YouTube video

– Beste Beauty Youtube video

Over VEED festival

VEED festival is opgericht door en voor YouTubers, om de perfecte dag te organiseren voor de gehele YouTube community, van de fans tot aan de YouTube makers zelf. De dag zal gevuld worden met YouTube optredens van de populairste YouTube sterren. Speciale meet & greets met fans en YouTubers. YouTuber masterclasses voor ieder die zelf YouTuber wilt worden. Challenges tussen YouTubers. Q&A’s met YouTubers en nog vele andere dingen.  Kijk voor meer informatie op www.veed.nl.