Where The Wild Things Are

Blokkenschema 2015 bekend.

& MUZIEKDOCUMENTAIRES DOOR MELKWEG CINEMA EN DE LAATSTE NAMEN

Het blokkenschema, filmprogramma en de allerlaatste muzikale namen zijn bekend voor Where The Wild Things Are 2015. Ganz, Elias Mazian, Subbacultcha presents Rats on Rafts, zZz en DJ Juju en Boogie Ball feat. Roger Brouwn & Sunny Sjoerd zijn toegevoegd aan het affiche. Daarnaast is het filmprogramma, gecureerd door Melkweg Cinema, en de invulling van de PIP & de Maximonsters Bungalow bekend.

Met de bevestiging van de allerlaatste toevoegingen is het hele programma nu compleet en staat het blokkenschema met alle acts per dag, tijdstip en podium online. Op vrijdagavond is het aan Boogie Ball feat. Roger Brouwn & Sunny Sjoerd om de boel in de Saffraan op te zwepen; op zaterdag is Ganz toegevoegd als laatste naam aan de 22Tracks-avond. Op diezelfde avond host het Amsterdamse Subbacultcha een avond in de nieuwe Desperados loods met Rats on Rafts, zZz, DJ Juju en het al eerder aangekondigde Meatbodies. Op zondag zal Elias Mazian het festival op gepaste en feestelijke wijze afsluiten in de Action Factory.

Melkweg Cinema

Daarnaast is het filmprogramma helemaal rond. Dit jaar is het de Melkweg Cinema die een selectie van de beste muziekfilms maakt, speciaal voor Where the Wild Things Are. Hoogtepunten uit dat programma zijn bijvoorbeeld 20,000 Days On Earth (Nick Cave), ‘Any Way The Wind Blows’ (Tom Barman), ‘Fink & The Royal Concertgebouw Orchestra’, ‘American Interior’ (Gruff Rhys), de dansfilm ‘Girl Walk // All Day’ en een sneak preview van ‘Zomer’ met muziek van Jacco Gardner. De films worden vertoond in de kleinste bioscoopzaal van Nederland met exact 55 stoelen.

PIP & de Maximonsters

Eerder maakten we al bekend dat onze vrienden van PIP Den Haag een eigen bungalow gaan hosten. De line-up van deze PIP & de Maxi Monsters Bungalow is nu bekend! Op vrijdag nodigen ze Red Light Radio uit, met dj-sets van Afrobot en Femke Strange Boutique. Op zaterdag programmeren ze uit eigen stal en zijn onder andere Prehistoric Futuristic en Radio Noet-Noet van de partij. Daarnaast zullen er ongetwijfeld nog tal van verrassingen zijn, bijvoorbeeld de kleinste lasergame van Nederland en ‘partnerruil in de zitkuil’? Kom langs en laat je verwonderen!

Where the Wild Things Are weekender is Nederlands enige festival met drie dagen en nachten lang alternatieve muziek in een bungalowpark. Maar er is natuurlijk veel meer dan alleen muziek: films gepresenteerd door Melkweg Cinema, bowlen, een muzikale speurtocht door het park (Lucy’s Wijsje), pubquiz, literatuur door Verhaaltje voor de Dorst, een zwembad, feestjes van onder andere 22Tracks, PIP, Disco Dolly en Radio Noet Noet en tal van andere randprogrammering.

WHERE THE WILD THINGS ARE WEEKENDER

Vrijdag 6 t/m zondag 8 maart 2015 – Center Parcs de Eemhof, Zeewolde

Voor dit festival koop je geen losse kaarten, maar boek je een bungalow inclusief toegang tot het festival. Prijzen variëren van €179,- en €219,- per persoon, afhankelijk van het type bungalow.