Amsterdam Roots Festival

ROOTS OPEN AIR TERUG NAAR HET PARK

Amsterdam Roots Festival presenteert deze zomer voor de 18e keer een bruisend internationaal muziekfestival met artiesten uit de gehele wereld. Op 1, 2, 3 en 4 juli vinden de Roots Indoor concerten plaats in Melkweg, Paradiso, Bimhuis, North Sea Jazz Club en Tolhuistuin. Op zondag 5 juli wordt groots afgesloten met het gratis toegankelijke openluchtfestival Roots Open Air in Park Frankendael!

Na een uitstapje naar de meer urban locatie ‘Kop van Java-eiland’ afgelopen zomer is Amsterdam Roots Festival blij dit jaar weer terug te keren naar een prachtig park. Het Oosterpark is vanwege de verbouwing en het herstel hiervan nog niet geschikt voor grote festivals, maar gelukkig zijn er meer mooie parken in Amsterdam. Bij voorbeeld het nabijgelegen Park Frankendael. Dit intieme park in Watergraafsmeer, dat maandelijks ook de succesvolle Pure Markt verwelkomt, biedt het festival een prachtig decor voor het zeer diverse Roots programma met live muziek, workshops, kinderactiviteiten en de inmiddels beroemde Roots Bazaar.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het Roots Indoor programma en de line up voor Roots Open Air. Het geheel aan artiesten belooft ook dit jaar weer een kleurrijk en smaakvol pallet van muziekstijlen uit de gehele wereld te vormen. Naast de grote sterren uit binnen- en buitenland is op de verschillende podia weer volop plek voor aanstormend talent, dit in samenwerking met een aantal vernieuwende Amsterdamse productiehuizen.

Net als ieder jaar is Amsterdam Roots Festival een ontmoetingsplek waar verschillende culturen samenkomen. Met de mogelijkheid om zowel de meest moderne muziek als de diepe tradities uit de verste uithoeken van de wereld te ontdekken, deel te nemen aan verrijkende workshops en kinderactiviteiten, afgewisseld met uitgebreid culinair genieten op de Bazaar.