Fortarock

VENOM EN HATEBREED LAATSTE NAMEN VOOR FORTAROCK.

De legendarische Amerikaanse bands Venom en Hatebreed zijn toegevoegd aan de programmering van FortaRock 2015. Daarmee is de line-up compleet. Eerder werden Slipknot, Lamb of God, Epica, Papa Roach, Parkway Drive, Godsmack, Converge, Exodus, Clutch, Red Fang, Dying Fetus, Flotsam and Jetsam, Sylosis, Leprous, Enforcer en King 810 bekend gemaakt. Het festival vindt dit jaar plaats op zaterdag 6 juni in het Nijmeegse Goffertpark. Kaarten kosten € 49 excl. € 2,50 servicekosten en zijn te koop via www.fortarock.nl en www.ticketmaster.nl.

Daarnaast vindt op vrijdag 5 juni FortaRock in the City plaats. Mary Fields is de eerste Nederlandse band die gepresenteerd wordt door Buma ROCKS! Daarnaast zijn Krokodil (UK), Night Fever (DK), Scarred (LUX) en Igorrr (FRA) bevestigd. Nog zo’n zes namen te gaan. Kaarten voor FortaRock in the City zijn te koop via www.doornroosje.nlDe bakermat van de black metal, de scheppers van de thrash, speed en power metal, duivels- aanbidders van het eerste uur en de ultieme rock ‘n’ roll band van het universum. We hebben het natuurlijk over Venom! We zijn uitermate vereerd dat de legendarische band na 19 (!) jaar afwezigheid op de Nederlandse festivalweides naar Nijmegen komt voor een festivaloptreden. Het heilige vuur is nog steeds aanwezig en de band veegt de vloer aan met vele wannabe metalbands van tegenwoordig, getuige ook het nieuwe loodzware album ‘From The Very Depths’. Verwacht de nodige nummers van deze plaat, maar uiteraard ook de nodige classics. It’s time to crank up the amps for black metal, lay down your soul to the god’s rock ’n’ roll!

Hatebreed behoeft weinig introductie: al bijna twintig jaar maken de metalcoregiganten goede sier met een agressieve, doch pakkende mix van hardcore en metal. Hatebreed werd in 1994 in New Haven, Connecticut opgericht door zanger Jamey Jasta. De band is beïnvloed door oldschool-hardcorebands als Madball, Biohazard en Cro-Mags. De compacte songs herbergen het beste van de hardcore geïnjecteerd met monsterlijke, razende metalriffs. De band tourt onafgebroken over de gehele aardkloot en weet in de tussentijd ook nog eens om de paar jaar albums uit te brengen. Het debuut ‘Satisfaction is the Death of Desire’ ‘Perseverance’ en ‘Rise of Brutality’ zijn klassiekers in het genre. De Goffert zal op zijn kop staan wanneer nummers als ‘Destroy Everything’, ‘Defeatist’ en ‘Become the Fuse’ het veld ingeslingerd worden.

Ga voor alle informatie over FortaRock naar www.fortarock.nl.

FortaRock 2015

Met Slipknot, Lamb of God, Epica, Venom, Hatebreed, Parkway Drive, Papa Roach, Converge, Exodus, Clutch, Red Fang, Flotsam and Jetsam, Dying Fetus, Leprous, Sylosis, Enforcer en King 810

Zaterdag 6 juni 2015

Goffertpark, Nijmegen

Ticketprijs: € 49 (excl. 2,50 euro ervicekosten)

Deuren open: 11.00 uur

Aanvang: 12.00 uur

Kaartverkoop via www.ticketmaster.nl en www.fortarock.nl.

FortaRock wordt georganiseerd door FortaRock, Mojo Concerts en LOC7000 en mede mogelijk gemaakt door Aardschok, Rock Hard en Rock Tribune.

FortaRock in the City 2015

Met o.a. Igorrr (FRA), Night Fever (DK), Krokodil (UK), Scarred (LUX) en Mary Fields (NL)

Vrijdagavond 5 juni 2015

Doornroosje, Nijmegen

Ticketprijs: € 5 (indien in het bezit van een FortaRock ticket) en € 15 (indien niet in het bezit van een FortaRock ticket).

Deuren open: 19.00 uur

Aanvang: 20.00 uur

Kaartverkoop via www.fortarock.nl en www.doornroosje.nl.

FortaRock in the City wordt georganiseerd door FortaRock, Mojo Concerts en Buma ROCKS!