Jordan Klassen CD

Jordan Klassen is een Canadese singer-songwriter wiens eerste album “Repentance” 7 april uitkomt. In september 2013 bracht hij al de single “Go To Me”.

Van zijn album was er eigenlijk maar track die niet beviel. “One Thousand Parasailors” lijkt een beetje een mislukt experiment, waar de zangers het hele nummer door alleen maar “dadadadada” zingen. Leuk geprobeerd, maar dit nummer is echt niet geslaagd.

Voor de rest brengt Jordan Klassen met dit album een erg goede mix van folk en pop. Soms is hij ingetogen en soms wat bombastischer, maar de muziek blijft altijd goed. Er zijn twee échte aanraders op het album te vinden. “Ranchero”, vanwege het leuke en unieke contrast tussen het zingen met de kopstem en de bas op de achtergrond  en “Balcony”, vanwege de ontzettend mooie samenzang.

Jordan Klassen brengt met zijn debuutalbum een pure en leuke cd uit met een even unieke als geslaagde folk- en popfeel. Een vette aanrader voor iedereen die van muziek houdt!

Beoordeling: 4,5 sterren****

Tekst: Imre Himmelbauer