Logic

Hiphoptalent uit Maryland geeft wegens groot succes extra show in Nederland.

Na het rappe uitverkopen van zijn show in de Melkweg, komt rapsensatie Logic op dinsdag 7 juli voor een extra concert naar het Utrechtse TivoliVredenburg. De kaartverkoop voor het optreden, dat eveneens in het teken zal staan van zijn eind vorig jaar verschenen debuutalbum ‘Under Pressure’, start op zaterdag 21 maart om 10.00 uur via de website van TivoliVredenburg en Ticketmaster Nederland.

Met zijn bijzondere lyrische vermogen, unieke flow en uitgekiende sound heeft rapper Logic (a.k.a. Sir Robert Bryson Hall II) in korte tijd thuisland Amerika weten te veroveren. Na vier mixtapes uitgebracht te hebben heeft hij eind oktober zijn debuutalbum ‘Under Pressure’ uitgebracht. Zowel publiek als critici zijn lovend over zijn werk: “Logic’s ‘Under Pressure’ is 2014’s best Hip-Hop album so far.” (Huffington Post), “Logic started from the bottom, now he’s here. The Maryland rapper had a nightmarish upbringing in federal housing, and on his debut LP, he isn’t afraid to explore it in technically excellent style.” (Rolling Stone) en “Under Pressure stands as a remarkable project, deserving of the recognition it is sure to receive as the best debut of 2014. Immensely replayable, it’s a rare project, that can be run straight through, without the need to skip around.“< /em> (Ho t New Hiphop). ‘Under Pressure’ kwam in de Billboard Chart binnen op nummer 5 en inmiddels is er ook een deluxe editie uitgebracht met gastoptredens van Childish Gambino en Big Sean.

Naar eigen zeggen is Logic geïnspireerd door legendes als A Tribe Called Quest en Outkast, maar ook door hedendaagse rappers als Drake, Kendrick Lamar en J. Cole. Zijn problematische jeugd is tevens een inspiratie geweest voor het schrijven van dit album. Logic heeft een lange weg afgelegd. Zijn ouders waren beiden verslaafd dus hij verliet het ouderlijk huis al op jonge leeftijd en maakte zijn school niet af. Hij bracht meerdere mixtapes en videoclips uit in eigen beheer en tourde zelfs door Amerika en Europa zonder label achter zich, waarbij hij al eerder te zien was in Nederland. Zijn echte doorbraak kwam in 2011 met de mixtape ‘Young Sinatra’, waarvan de videoclip ‘All I Do’ inmiddels bijna 10 miljoen views heeft.

Nadat het optreden eind deze week in de Melkweg in rap tempo was uitverkocht, heeft het hiphoptalent een extra datum in Nederland toegevoegd en presenteert hij op 7 juli zijn uiterst succesvolle debuutalbum in de Pandora van TivoliVredenburg.