Mohawke

Scratcher/dj komt na zes jaar eindelijk met nieuw album.

Deze zomer zal het langverwachte nieuwe album van Hudson Mohawke het licht zien. In de zes jaar tussen het baanbrekende debuut Butter en het tweede album Lantern is de ster van de jonge producer snel gerezen.

Als vijftienjarige begon Mohawke als jonge scratcher/DJ met het maken van Happy Hardcore op gekraakte software en definieerde daarmee een hele generatie Electronic Fusion producers. In tegenstelling tot veel van zijn tijdgenoten is ‘Hud Mo’ uitgegroeid tot een hitmaker en een ‘go-to’ A-list producer. Hij leverde tracks voor o.a. Drake, John Legend, Pusha-T en Kanye West, waaronder ook diens nieuwste hit All Day.

In 2012 vormde Mohawke samen met collega Lunice het gelegenheidsduo TNGHT. Hiermee hebben de heren onmiskenbaar grote invloed gehad op de herintroductie van hiphop in de groeiende Dance/EDM scene in de USA.

Met de cutting edge producties van Lantern bewijst ‘Hud Mo’ terecht de status van topproducer te bezitten, die zich niet laat binden aan slechts één genre.