Mysteryland

Mysteryland maakt tweede deel programma bekend.

Mysteryland maakt vandaag het tweede deel van het programma bekend. Het meerdaagse festival vindt dit jaar plaats op zaterdag 29 en zondag 30 augustus in Haarlemmermeer. Eerder genoemde artiesten als Martin Garrix, Alesso, Oliver Heldens, Steve Angello, Knife Party, Wildstylez, Nicky Romero, Netsky, Chris Liebing, Joris Voorn, Porter Robinson, Dave Clarke, Ben Sims, The Flexican & Sef, Maya Jane Coles, DVBBS en DJ Jazzy Jeff worden vergezeld door een nieuwe lading namen. Hier onder vallen onder andere Laidback Luke, R3hab, Sunnery James & Ryan Marciano, Joseph Capriati, Ran-D, Coone, Joost van Bellen, FS Green, Tommie Sunshine, AN21 en Agoria. Mysteryland, het festival dat zich focust op muziek, kunst en cultuur, is inmiddels van start gegaan met de kaartverkoop van dagtickets, weekendkaarten en campingpakketten.

‘We zijn ontzettend trots dat we onze bezoeker dit jaar zo veel kunnen bieden en kijken er naar uit om samen met onze fans een onvergetelijke editie neer te zetten. Wij trekken echt alles uit de kast dit jaar, die extra dag moet gevierd worden!’, zegt Duncan Stutterheim – CEO SFX Europa. Het programma is dit jaar groter en gevarieerder dan ooit tevoren.

Wereldsterren en opkomend talent op alle podia

Na twee jaar op rij optredens op Mysteryland, sluit Martin Garrix dit jaar het festival spectaculair af op de mainstage. Op dit podium staan ook Alesso, Porter Robinson, Laidback Lucke, R3hab, Nicky Romero, Oliver Heldens, Nero, Knife Party, Netsky en Jungly By Night. Aan het programma van Size Matters in The Big Top zijn naast Steve Angello ook Sunnery James & Ryan Marciano, An21, Chocolate Puma en Kryder toegevoegd. Spinnin’ Session is compleet met onder andere DVBBS, Vinai en Ummet Ozcan. Wildstylez, Frontliner, Noisecontrollers, Psyko Punkz, Zatox, Ran-D en Coone laten de grond onder de Q-dance stage trillen. Meer een techno fanaat? Chris Liebing, Joris Voorn, Joseph Capriati, Agoria, Tiga & DJ Hell, Maya Jane Coles, Martinez Brothers, Dave Clarke, Robert Hood, Pan-Pot, Dubfire, Ten Walls, Jeff Mills, ROD zijn er ook. Een interessant feit is dat Ben Sims, Sterac, Interstellar Funk en Small People dit jaar alleen met vinyl mogen draaien op de Vinyl Only stage. Milkshake sluit Supertoys af met Hercules & Love Affair. Nog ruim 300 andere namen zijn te vinden op www.mysteryland.nl.

Alle relevante elektronische muziekstijlen vertegenwoordigd

Dit jaar barst Mysteryland twee volle dagen uit zijn voegen van de podia: van EDM tot afrobeat, van techno tot klankschaalceremonies en van hardstyle tot disco. Samenwerkende partijen zijn onder andere Q-dance, Spinnin’ Sessions, Size Matters (het label van Steve Angello), Beatport, Joris Voorn Presents, HYTE, CLR, Planet Delsin, Studio 80, Milkshake, Supertoys, Vieze Poezendek, Kris Kross, Yours Truly, Disco Dolly, Radio Noet Noet, Kojade, The Amazing Agency en De Speedbar.

Kunst- en cultuurprogramma naar een volgend niveau

Uiteraard draait het op Mysteryland al lang niet meer alleen om de muziek. Het kunst- en cultuurprogramma is zeker zo belangrijk. Nieuw dit jaar is een Kunstpad in samenwerking met Cultuur & Ondernemen. Hier tonen gerenommeerde kunstenaars hun interactieve installaties. Ook is er weer volop lichtkunst, werkt Mysteryland samen met het Tropenmuseum, ligt er ergens een gigantisch varken waarin je als big een voorstelling bewondert, word je geest verwend en verrijkt in de Healing Garden, snack je er gefrituurde sprinkhanen bij Radio Noet-Noet en ga je uit eten in restaurant Vork & Mes van topkok Jonathan Karpathios.

Over Mysteryland

Mysteryland is begonnen in 1993 en is daarmee het langst lopende dance festival ter wereld. Het festival focust zich op elektronische muziek, kunst, cultuur, talent en duurzaamheid. Mysteryland is door Julie’s Bicycle bekroond met een ‘3 Stars Industry Green Certificate’, het hoogst haalbare predicaat voor duurzaamheid binnen de creatieve, kunst,- muziek- en theaterindustrie. Ook is het festival gewaardeerd met drie sterren van A Greener Festival Award. Dit jaar viert Mysteryland voor het eerst een meerdaagse editie op het voormalige Floriadeterrein in Haarlemmermeer. Internationale edities van Mysteryland vinden plaats aan de voet van het Andesgebergte in Chili en op het legendarische Woodstock ’69 terrein in Bethel Woods New York, USA.  Mysteryland is een concept van ID&T. Voor meer informatie en ticketverkoop ga je naar www.mysteryland.com.