Pinguins in Paradiso

Festival voor alternatieve popmuziek in Paradiso.

Pinguinradio.com is een particulier initiatief dat financieel gedragen wordt door sponsors en luisteraars. Pinguin Radio richt zich op liefhebbers van indie en alternatieve popmuziek. Met uitzondering van een aantal doelgroepprogramma’s in het weekend zendt Pinguin Radio non stop muziek uit. Op 4 april a.s. viert het station haar derde verjaardag met een crowdfund festival Pinguins in Paradiso.

De line-up ziet er nu als volgt uit: Blood Red Shoes (UK), De Staat (NL), Lonely The Brave (UK), Pauw (NL), Nothing But Thieves (UK), July Talk (Can) en de Paceshifters (NL)! Plus: Sue The Night (solo), winnaar van de Grote Prijs van Nederland, singer-songwriter Charl Delemarre en zanger-verhalenverteller Jaap Boots.

Behalve een gezellig feest met geweldige muziek is Pinguins in Paradiso ook een crowdfunding-actie, bedoeld om Pinguin Radio in de lucht en reclamevrij te houden.

Pinguinradio.com richt zich op liefhebbers van indie en alternatieve popmuziek en is in dat marktsegment het best beluisterde webradiostation van Europa (bron: shoutcast). Pinguin radio staat structureel in de top 150 van de Shoutcast lijst van de 55.000 grootste webradio zenders wereldwijd. Sinds 2013 is Pinguin Radio het #1 Indie webradio station van Europa.

Het radiostation trekt maandelijks meer dan 200 duizend unieke luisteraars, het aantal ‘streamstarts’, de keren dat er op Pinguinradio wordt afgestemd ligt boven de 2 miljoen (bron: shoutcast). Daarnaast is Pinguinradio sinds begin februari 2015 te ontvangen via KPN ITV in 1,5 miljoen huishoudens.