Red Vultures

Badass rockband brengt debuutalbum Damn Pretty uit.

Gisteren verscheen de kersverse single Slave van de Nederlands-Belgische ‘badass rock’band Red Vultures (met muzikanten van Within Temptation, My Favorite Scar, Vals Licht, Kingfisher Sky en The Unforgiven), die nu op iTunes te koop is voor 0,99 euro. De gelijknamige lyric video staat hier. Het nummer is als WAV-versie beschikbaar voor radio airplay (gelieve me daar even voor te mailen).

Frontman Tony de Bruijn: “Het kiezen van de eerste single is normaliter altijd erg lastig omdat ieder bandlid zijn eigen favoriete nummer heeft. Gek genoeg was dat bij Slave juist niet het geval. De consensus – ook van mensen buiten de band – was dusdanig groot dat we het nummer meteen tot onze eerste officiële single hebben getorpedeerd. Slave is representatief voor onze ‘badass rock’stijl: energieke pure rock recht uit het hart.”

Slave staat op het debuutalbum Damn Pretty dat op donderdag 26 maart uitkomt via het eigen label van de band, Selfie Records. De secret link staat hier – gelieve niet [online] publiceren of forwarden naar derden. De albumteaser staat hier. Red Vultures presenteert de debuut-cd op vrijdag 27 maart in 013 Tilburg.

Red Vultures
Red Vultures is op de klassieke manier ontstaan, zonder een vooropgezet plan. Gewoon een paar maten die vrijblijvend met elkaar gingen jammen om stoom af te blazen. Na een aanloop van drie jaar hebben de vijf rockmotherf*ckers hun muzikale draai gevonden met Damn Pretty. Branie? Jazeker. Bravoure? Check. Immers: deze loud from the south-band blaakt van zelfvertrouwen. Maar wees gerust. “De albumtitel gaat gepaard met een zelfrelativerende knipoog”, aldus bassist Patrick de Kok: “We draaien allemaal al een poos mee in de muziek. We zijn wél nog steeds enorm gretig, als pubers die net hun allereerste band hebben opgericht met het doel de wereld te veroveren. Tegelijkertijd zijn we muzikaal oud en wijs genoeg om de realiteit niet uit het oog te verliezen.”
Red Vultures live & (bad)ass kicking (meer shows volgen)
26 maart Sounds, Tilburg – akoestische instore
27 maart 013, TilburgRELEASEPARTY
14 mei Nollie Dollie, Diessen
24 mei Kastanjerock, Goirle
7 augustus Cityrock, Leeuwarden