Roosbeef

Mooie luisteravond met Roosbeef.

Na enige tijd radiostilte stond Roosbeef op zondag 29 maart in de Effenaar, en samen met het Ketelhuis werd daar een speciale avond van gemaakt.

Samen met haar band heeft singer-songwriter Roos Rebergen de afgelopen maanden hard gewerkt aan het derde album, dat ‘KALF’ heet. Wie het kalf is? Dat weet niemand. Wat we wel weten is dat Roos op dit album doorgaat met wat ze kan als geen ander: het schrijven van prachtige Nederlandse teksten die zich onderscheiden van wat er verder op Nederlandstalig gebied gebeurt. Dit doet ze in de vorm van dwarse popliedjes met fraaie melodieën die al na één keer luisteren in je hoofd blijven rondspoken.

Roosbeef heeft een heel eigen stijl, met soms onbegrijpelijke teksten en melodieën. De kleine zaal van de Effenaar was toch redelijk gevuld met liefhebbers, misschien mede doordat Roosbeef een nieuw album, “Kalf” genaamd uit heeft.

Maar liefst 18 songs bracht Roosbeef ten gehore. Ze merkte op dat het nog nooit zo stil geweest in de Effenaar. De begeleidingsband bestaande uit 3 heren, drum, gitaar en bas gaven een prettige aanvulling op het pianospel van Roosbeef.  Soms overstemd de muziek wat waardoor haar stem ten onder gaat. Voor haar thema lied had ze oma’s gevraagd om imput voor het lied over de oorlog, dat was te gruwelijk om te gebruiken. Nu ging het over een meisje dat bang is om onaangeraakt dood te gaan. De eerste woorden van dit lied “Raak mij aan, met alles aan laat mij niet onberoerd.

Ondanks dat ze stemproblemen had was het een mooie luisteravond.

De avond werd geopend door Gerard, een singer-songwriter uit Rotterdam.

Fotografie en tekst: Hans Kreutzer