Symphony31

Dance meets klassiek in Ahoy.

14 & 16 maart stond de eerste editie van Symphony31 in Ahoy Rotterdam. Een concert van een klassiek orkest is fantastisch om naar te luisteren, uitgebalanceerd, verfijnd en emotioneel. Het duurt jaren voordat je als muzikant in een orkest mag meespelen en de discipline hebt om de dirigent te volgen. Het repertoire dat een klassiek orkest uitvoert is echter vaak voorspelbaar. De kunstmatig gecreëerde serieuze sfeer rondom de klassieke muziek scene werkt daarbij niet mee om er een feest van te maken.

Dance en Pop staan daar haaks op. Daarbij is juist vernieuwing de drijfveer om keer op keer grenzen te verleggen. Internationaal staan de Nederlandse DJ’s aan de top. De shows worden steeds indrukwekkender. Het visuele aspect kan echter niet verhullen dat de show maar om één DJ draait. Symphony31 gebruikt van beide werelden het beste en mixt dat tot een avondvullend programma. Het was nu mogelijk om de mooie klanken en emotie van een orkest te combineren met de ruwe beats van de Dance muziek. De DJ zweepte de zaal op, het orkest gaf het een mooie lading en de gastartiesten zorgen voor een extra verdieping.

House, Disco, Dance, Pop, Klassiek, bekende songs in een nieuwe vorm gearrangeerd, non stop in de mix, dat is Symphony31. DJ Ronald Molendijk en The New Symphonics Orchestra onder leiding van dirigent Maurice Luttikhuis vormden de spil van de avond.

Fotografie: Loes van der Kraats