Foo Fighters

Band op 5 november in Ziggo Dome.

Op donderdag 5 november staan Foo Fighters in de Ziggo Dome in Amsterdam. Het concert staat in het teken van de Sonic Highways World Tour, naar het gelijknamige nieuwe album. Het concert in Amsterdam is de eerste in de reeks van Europese concerten. De kaartverkoop voor dit concert start aanstaande vrijdag 24 april om 10.00uur.

Eind vorig jaar verscheen het achtste studio album van de Amerikaanse rockband rond frontman Dave Grohl. Het album is opgenomen onder leiding van producer Butch Vig. De titel van het album ‘’Sonic Highways’’ is ook de titel van de door Dave Grohl geregisseerde HBO docuserie waarin te zien is hoe de band het album opneemt in acht muzikale hoofdsteden van de Verenigde Staten. De inspiratie voor de nummers komt voort uit gesprekken en ontmoetingen met de lokale muzieklegendes uit deze steden. Dave Grohl beschrijft dit album als ‘’A  love letter to the history of American music’’. Voordat de band het 20-jarig bestaan viert in de Ziggo Dome komen ze nog naar Nederland om Pinkpop af te sluiten als headliner op zondag 14 juni.

In twintig jaar tijd is Foo Fighters uitgegroeid tot één van de grootste rockbands van dit moment. Sinds de vershijning van het debuutalbum in 1995 heeft de band 25 miljoen albums verkocht, diverse awards ontvangen, speelde het over de hele wereld stadions vol en is het een graag geziene gast op de grote festivals. De band rond de voormalig drummer van Nirvana heeft ook heel wat hedendaagse klassiekers op hun naam staan als ‘’Monkey Wrench’’, ‘’My Hero’’, ‘’Learn To Fly’’, ‘’All My Life’’, ‘’Best Of You’’, ‘’The Pretender’’ en ‘’Walk’’.

3FM PRESENTS

FOO FIGHTERS – Sonic Highways World Tour

plus special guest

Donderdag 5 november 2015, Ziggo Dome Amsterdam

Aanvang: 20.00 uur / Entree: € 60, € 65