Marco Borsato

Ziggo Dome kleurt tien keer rood!.

Het overtreft ieders verwachting, Symphonica in Rosso vindt tien keer plaats in de Ziggo Dome. Konden we deze week nog de negende show aankondigen, nu al blijkt dat ook deze show is uitverkocht. Het tiende concert vindt plaats tien jaar na de eerste editie van Symphonica in Rosso. Speciaal voor deze gelegenheid is de tiende show een matinee voorstelling. Veel van Marco zijn fans van het eerste uur hebben nu zelf gezinnen en ook door The Voice Kids is er veel belangstelling van jongeren voor de concerten en die kunnen nu genieten van een middagconcert.

Symphonica in Rosso is een succesvol format dat in 2006 mede bedacht is door Marco Borsato. De oorspronkelijke muziek van een artiest wordt opnieuw gearrangeerd en aangevuld met het symfonische orkest van Guido Dieteren. Daarnaast wordt er zeer veel aandacht besteedt aan het decor, de show, videoschermen en de gastartiesten. De bezoekers worden ondergedompeld in Italiaanse sfeer en zien de optredende artiest op een geheel nieuwe wijze geheel tot zijn recht komen. In voorgaande edities hebben o.a. Sting, Nick & Simon, Diana Ross en Anouk opgetreden.

 

Ook Marco is volledig overdonderd door dit gigantische succes. “Bij de aankondiging vorige week van de eerste twee concerten, hoopte ik dat we vier concerten in totaal konden doen. Maar al snel bleek dat de eerste twee shows al in de voorverkoop uit waren verkocht. Het was eerlijk gezegd zo’n verrassing dat we met de zaal moesten overleggen of er geen andere data vrijgemaakt konden worden. Er is gebeld met enkele buitenlandse artiesten om te overleggen of ze hun showdata konden verplaatsen zodat wij nog extra shows konden toevoegen. Ik wil dat iedereen kan genieten van Symphonica in Rosso en dat zoveel mogelijk mensen mijn 25-jarige jubileum met me mee vieren.”

 

Dat het een feestje wordt, is nu al duidelijk. “Ik vraag mijn publiek om in het rood te komen, en wij zorgen voor een spectaculaire show. Ook gastartiesten ontbreken niet. Voor de shows in 2015 zijn Zucchero en O’G3NE uitgenodigd. Voor 2016 zijn we in gesprek met andere artiesten en zodra daar nieuws over is, laten we dat meteen weten.”

 

SYMPHONICA IN ROSSO

MARCO BORSATO

Vrijdag 23, zaterdag 24, dinsdag 27, woensdag 28, zaterdag 31 oktober en zondag 1 november 2015 UITVERKOCHT

Dinsdag 24, woensdag 25 februari, zaterdag 27 februari 2016 UITVERKOCHT

Zondag 28 februari NU IN DE VERKOOP

Ziggo Dome – Amsterdam

Aanvang: 20.00 uur

Aanvang zondag 28 februari: 15.30 uur

Entree: €49 en €59