Metropolis Festival

The Best You’ve Never Heard Of…

De eerste namen voor de 27e editie van het Metropolis Festival, op zondag 5 juli 2015 in Rotterdam, zijn bekend. Vintage Trouble (US), Glass Animals (UK), Meridian Brothers (CO) en All Tvvins (IE) spelen op Metropolis dat zich jaarlijks manifesteert met onbekend, maar altijd veelbelovend talent: The best you’ve never heard of. Toegang tot het popfestival in het Zuiderpark is gratis.

Vintage Trouble (US)

De leden van het classy viertal Vintage Trouble delen een liefde voor traditionele soul en rhythm & blues muziek, maar ook voor de opnametechnieken van toen die dat karakteristieke geluid mogelijk maken. De band uit Californië maakt opzwepende bluesrock en zanger Ty Taylor is gezegend met een ijzersterke soulstem.

Glass Animals (UK)

Psychedelisch elektronicaviertal Glass Animals leverde met het album Zaba een van de beste debuutplaten van afgelopen jaar af, aldus diverse Britse muziekmedia. De titel is ontleend aan het kinderboek The Zabajaba Jungle waarin een jongen een hallucinatoir avontuur in het oerwoud beleeft. Dat verklaart deels de verslavend lekkere, dromerige broeikassfeer van Zaba. Voor liefhebbers van Alt-J, Massive Attack en Wild Beasts.

Meridian Brothers (CO)

De Colombiaanse cultband Meridian Brothers verkent de rekbaarheid van uiteenlopende Latijns-Amerikaanse genres als tropicalia, merengue en cumbia en overgiet deze met prettig gestoorde psychedelische grooves. Live staan zij garant voor onvoorspelbare muzikale gymnastiek doordrenkt van ongecontroleerde waanzin.

All Tvvins (IE)

De Ierse band All Tvvins maakt synth-pop met vervormde vocale effecten, gitaren die klinken als vintage synthesizers, tropische pop ritmes en heerlijke drums. “Op Eurosonic maakten deze heren indruk met een zinderende set elektronische rock” schreef de Volkskrant. Een debuutalbum is nog in de maak maar All Tvvins heeft met de poppy single Thank You alvast hun visitekaartje afgegeven.

Metropolis Festival

Het Metropolis Festival is een uniek evenement. Geen enkel gratis festival manifesteert zich zo specifiek met onbekend, maar altijd veelbelovend talent. Metropolis laat een groot publiek kennismaken met nieuwe popmuziek. Het eendaagse festival biedt een podium aan talentvolle bands en acts, die op het punt van doorbreken staan. Het biedt een zoektocht door de spannende line-up van artiesten met een live reputatie. Naar goede muziek moet je niet alleen luisteren, goede muziek moet je live ervaren.

Toen nog onontdekt…

Veel artiesten krijgen op Metropolis de gelegenheid om, veelal voor het eerst, voor een groot publiek te spelen. Zo stonden ooit de, toen nog onontdekte, acts als The Black Keys, The XX, Interpol, The Strokes, Triggerfinger, Blaudzun, The Asteroids Galaxy Tour, The Killers, Kurt Vile en The Vaccines op het podium van Metropolis. Acts van Metropolis 2014 die na het festival flink zijn doorgestoten zijn bijvoorbeeld Bear’s Den, twenty one pilots en Afterpartees. Daarnaast is er plek voor lokaal talent. Zo waren Rats On Rafts, The Kik, Sabrina Starke, Elle Bandita, Winne en Gers Pardoel al eens te zien op Metropolis, en vorig jaar gooiden The Afterveins en De Likt hoge ogen in het Zuiderpark.