Normaal

40-jarig bestaan gevierd met 4 CD Box.

Dit jaar bestaat de Achterhoekse rockband NORMAAL 40 jaar. Ter ere van dit jubileum heeft de band rond zanger Bennie Jolink alle niet eerder uitgebrachte Normaal tracks opgenomen en in vier verschillende categorieen op afzonderlijke CD’s gezet.

De 4 CD-box ‘40 Joar Høken’ met in totaal 29 nieuw opgenomen liedjes komt uit op vrijdag 8 mei 2015.

Frontman Bennie Jolink liet vorig jaar al weten dat hij het naderende jubileum een mooi moment vond om te stoppen met de jaarlijkse Normaal ‘veldtocht’. Jolink noemt de 4 CD box ook “De (veurlopig althans) laatste CDs van Normaal”. Dat dit niet zomaar een CD is geworden spreekt voor zich.

Vanaf het moment dat zijn besluit eind 2013 vast stond heeft Jolink nagedacht hoe deze periode mooi en vooral in de aloude Normaal stijl kon worden afgesloten. Naast het idee voor de jubileumtour en het grootse Jubileumconcert in Lochem op donderdag 14 mei, werd zo ook het plan geboren om iets te doen met alle niet eerder verschenen Normaal tracks.

Samen met medebandlid Jan Wilm Tolkamp is Jolink de studio ingedoken om akoestische demo’s te maken die later in de Commodore Studios in Haaksbergen met de rest van de band zijn uitgewerkt en opgenomen.

 

In een handgeschreven hoestekst legt Jolink uit dat het besluit om na 40 enerverende Normaal-jaren met de ‘veldtochten’ stoppen is gebaseerd op de problemen met zijn gezondheid die het strakke tour regime simpelweg niet meer toelieten.

In dezelfde hoestekst blikt hij kort terug op de mooie en minder mooie herinneringen van 40 jaar Normaal.

8 mei – release 4 CD box ‘40 Joar Høken’

14 mei – Jubileumfestival ‘40 Jaar Normaal’, Lochem (UITVERKOCHT)

27-5 – uitzending Doc1 ‘Ja, dat was hØken’ VPRO 21.25, NPO1