Sol y Lluvia

Chileense folkband geeft concert in Melkweg.

Op 26 mei 2015 presenteert Fiesta Macumba een uniek concert van de legendarische Chileense folk-rock band Sol y Lluvia in de Melkweg Amsterdam. Het inmiddels 37-jaar bestaande gezelschap is in mei 2015 op tournee in Europa, waarbij dit het enige concert in Nederland wordt.

Over Sol y Lluvia

Sol y Lluvia vormt een essentieel onderdeel van de Chileense muziekgeschiedenis. Opgericht in 1978 in Santiago, kort na de militaire coup in Chili, vertolkte Sol y Lluvia al snel de stem van het volk. Hun albums Desatando Esperanza” (1987) and “Más Personas” (1988) werden klassiekers. De muziek is vrolijk en eenvoudig, maar de zeer politieke songs zijn anthems van verzet en sociale rechtvaardigheid geworden, in Chili en over de hele wereld.

In 1990 bracht Sol y Lluvia het grootste concert tot dan toe in Chili, toen de democratie na anderhalf decenia lang van dictatuur eindelijk terugkeerde. Onder het motto “ADIOS GENERAL, ADIOS CARNIVAL” (Dag Generaal, Dag Carnaval), wisten ze meer dan 30.000 mensen te trekken in het Santa Laura Stadium te Santiago. In 1999 wisten ze in datzelfde stadium dubbel zoveel mensen te trekken met hun 21-jarig bestaan.

De band bestaat uit 9 leden onder leiding van Amaro Labra, componist en oprichter van Sol y Lluvia. Ze hebben door de jaren heen voor vele duizenden mensen in Latijns-Amerika en Europa gespeeld en zijn met een discografie van 14 albums en een dvd nog altijd erg relevant.

Over Fiesta Macumba

Fiesta Macumba is een regelmatig terugkerende clubavond en schotelt al zes jaar het beste voor wat Latijns-Amerika aan muziek te bieden heeft. Met de Amsterdamse poptempel Melkweg als basis bombarderen resident DJ’s en ultieme sfeermakers Poto Peludo en Nacho de dansvloer met een molotovcocktail van exotische geluiden: merengue, pachanga, reggae, tropical bass, cumbia, bachata, favela funk, reggaeton, latin hiphop, salsa, rock mestizo… Alles wordt in de blender gegooid met een dampende dansvloer als resultaat. Naast de dansavonden presenteert Fiesta Macumba ook concerten van bekende en opkomende namen uit Latijns-Amerika waaronder Molotov, Juanito Ayala (Juana Fé), Matanza en Gustavo Cordera.

Info concert Sol y Lluvia

Dinsdag 26 mei 2015

Melkweg Amsterdam

Lijnbaansgracht 234a

Support: Los Chileneuros

Aanvang: 19:30 uur

Tickets: €15 + lidmaatschap

Ticketlink: http://www.ticketmaster.nl/event/147283

Videos:

https://www.youtube.com/watch?v=Bb2tAGvl6zo

https://www.youtube.com/watch?v=jW33e7qzBCw