Eurovisie Songfestival

Zweden grote winnaars 60ste editie van liedjesfestijn.

Na een bloedstollende race mag Zweden zich de uiteindelijke winnaars noemen tijdens de 60ste verjaardag van het Eurovisie Songfestival in Wenen. Dat deed zanger Måns Zelmerlöw met het liedje Heroes. Hij was ook al favoriet bij de bookmakers. Zweden mag zich voor de zesde keer winnar noemen. In 2012 won zangeres Loreen nog met Euphoria.

De tweede plek was voor Rusland, de derde voor Italie en de vierde voor Belgie. Het eenmalig participerende – en eregast – Australie bereikte uiteindelijk de vijfde plek. Het was uiterst spannend gisteren, of Rusland of Zweden met de uiteindelijke overwinning aan de haal zou gaan. Maar op een gegeven moment kwam toch de grote voorsprong.

  1. Zweden – 365 punten
  2. Rusland – 303 punten
  3. Italië – 292 punten

Foto: Ivo van Vliet