London Calling Loves Concerto

Muzikaal feest binnen en buiten de Tolhuistuin.

Op zaterdag 16 en zondag 17 mei Nam London Calling samen met de Amsterdamse platenzaak Concerto die 60 jaar bestaat de gehele Tolhuistuin over. Onder de noemer London Calling Loves Concerto stond er een uitgebreid programma in de zalen, het restaurant, de expositieruimte én de tuin.

Dat was een waar muzikaal feest dat zich overal afspeelt. Binnen en buiten. Van verstilde pracht in de Tuinzaal tot een groots podium in de tuin. Van de nieuwste muzikale acts waar London Calling bekend om staat tot jong Nederlands talent en het eindigt allemaal met de band waar London Calling ooit mee had willen beginnen: The Undertones. En in overeenstemming met het altijd overweldigende Concerto-aanbod  zullen er ook klassieke klanken klinken, is er edgy jazz, een heus filmprogramma, een mobiele platenzaak en heerlijk eten en drinken. Van binnen naar buiten, van de lente naar de zomer.

London Calling

Het popfestival London Calling, dat – normaliter – twee keer per jaar plaatsvindt in Paradiso, begon in 1992 als showcasefestival voor de nieuwste beloftes uit Groot-Brittannië. Tegenwoordig biedt London Calling aan nieuwe, spraakmakende alternatieve bands uit de hele wereld een podium, als springplank naar clubs en festivals. Op het festival hebben al heel wat namen gestaan die later doorbraken bij het grote publiek zoals: Royal Blood, Florence and the Machine, London Grammar, Friendly Fires, The XX, Jungle, Haim, Editors, Jessie Ware, Blur en The Libertines. Twee jaar geleden was er ook een London Calling in de Tolhuistuin met o.a. Chet Faker, Kate Boy, MØ en Bass Drum Of Death.

Concerto

Concerto Recordstore is een begrip. Nostalgisch en tegelijkertijd zijn tijd vooruit. De drukbezochte platenwinkel die in 1955 in de Utrechtsestraat in Amsterdam begon, is uitgegroeid tot een vijf panden omvattende hotspot voor muziekliefhebbers. Elke afdeling heeft zijn eigen specialisten in dienst die moeiteloos de nieuwste releases presenteren. Daarnaast is er een filmafdeling, muziekapparatuur verkrijgbaar, een koffiezaak met kinderactiviteiten en zijn er wekelijks instores met live optredens van (inter)nationale artiesten.

Zondag 17 mei

The Undertones / Seinabo Sey / Best Coast / Soléy / Tobias Jesso Jr. / LoneLady / Eaves / Tei Shi / The Indien / Sun Club / Nothing But Thieves / Surf City / Flo Morrissey / Groenland / Acollective / Holy Holy / Low Roar / Ezra Furman / Pierce Brothers / Júníus Meyvant / Heat / Stornoway / Andy Shauf / DMA’s / Neon Waltz / Steve Smyth & The Outlaws / The Jacques / Tor Miller

Fotografie: Luuk Denekamp