Metropolis

Metropolis Festival biedt met Talent Stage opnieuw plek aan jonge muzikanten.

Tijdens de 27e editie van het Metropolis Festival is er opnieuw plek voor jong talent op het Talent Stage (powered by Popunie), het podium dat in 2014 zeer succesvol werd geïntroduceerd. Muzikanten die in aanmerking willen komen voor een felbegeerde plek in de line-up van Metropolis dienen 18 jaar of jonger te zijn. Aanmelden kan nu via www.metropolisfestival.nl, de inschrijving sluit op vrijdag 19 juni 2015. Metropolis vindt plaats op zondag 5 juli 2015 in het Rotterdamse Zuiderpark, toegang tot het festival is gratis.

Metropolis Festival-programmeur Joey Ruchtie selecteert uit de inzendingen zeven talentvolle acts. Zij kunnen op Metropolis laten zien wat zij in hun mars hebben. Direct na deze optredens op het Talent Stage bepaalt een vakkundige jury wie de aanmoedigingsprijs de ‘Lekker Bezig-bokaal’ mee naar huis neemt. Gekoppeld aan de prijs zijn een professionele fotoshoot, studiotijd en een adviesgesprek met de Popunie om winnaar verder op weg te helpen.

Vorig jaar wist de Goudse band The Tambles de jury met hun energieke rock & roll het meest te overtuigen. De vier jongens hebben dankzij de gewonnen studiotijd in maart hun debuut-EP kunnen uitbrengen.

Metropolis wordt jaarlijks overspoeld met aanvragen van jonge muzikanten en bandjes die staan te popelen om de wereld te laten zien wat ze kunnen en aan de talentvolle acts wil het festival die ruimte bieden. Metropolis brengt graag jong nieuw talent en hoopt door middel van het Talent Stage en een aanmoedigingsprijs het spelplezier te bevorderen en deze muzikanten verder op weg te helpen.

Het Metropolis Festival is een uniek evenement omdat geen enkel gratis festival zich zo specifiek manifesteert met onbekend, maar altijd veelbelovend talent. Of het nu gaat om het vroeg boeken van acts als The Black Keys, The XX, Triggerfinger, The Strokes, of een podium en een aanmoedigingsprijs voor piepjonge bands: Metropolis is er graag vroeg bij.