Sensation

EVENEMENT MAAKT LINE-UP VAN DE JUBILEUM EDITIE ‘THE LEGACY’ BEKEND .

Gisteren maakte Sensation de line-up van de uitverkochte jubileum editie ‘The Legacy’ bekend. Bakermat heeft dit jaar de eer om de show te openen. Mr. White, die normaal als eerste draait, krijgt een speciaal moment halverwege de avond. Oliver Heldens, Mr. White & The Mix, Fedde Le Grand, Laidback Luke en Sander van Doorn maken de line-up compleet. Op zaterdag 4 juli komen deze nationale top dj’s samen in de Amsterdam ArenA, de Temple of House, waar het allemaal is begonnen. Sensation bestaat dit jaar 15 jaar en het belooft een spektakel te worden. Het jubileum wordt gevierd met een eenmalige show die alleen in Amsterdam plaatsvindt.

Dit jaar kiest Sensation voor de overtreffende trap. Alle magische momenten uit voorgaande edities worden samen gebracht tot een spectaculaire nieuwe show. Dit in combinatie met een gehele Nederlandse line-up maakt ‘The Legacy’ compleet.

Artiesten van nu met een knipoog naar het verleden

Dit jaar heeft Bakermat de eer om de show te openen, bekend van onder andere de hit ‘Vandaag’. Hij heeft de perfecte sound om de toon van de avond te zetten en weet meteen de juiste sfeer te creëren. Bakermat wordt opgevolgd door Oliver Heldens, de artiest die zich binnen een jaar ontpopt heeft tot een ware ster. Met zijn eigen future house sound, zoals zijn bekende track ‘Gecko’ past hij perfect bij Sensation. Daarna is het tijd voor de host van de show: Mr. White. Waar Mr. White normaal gesproken de show opent, staat hij voor deze bijzondere editie als derde artiest op het podium. Mr. White gaat ‘The Mix’ (beter bekend als de Megamix) deels ten gehore brengen en doet dit niet alleen. Het vijftienjarige jubileum is de perfecte timing om de Megamix na jarenlange afwezigheid terug te laten keren. Na de Megamix komt de artiest die naast Mr. White het meest op Sensation heeft gedraaid en dé Sensation sound helemaal in de vingers heeft, Fedde Le Grand. Laidback Luke keert na het veroveren van Amerika weer even terug op Nederlandse bodem om een spectaculaire set te draaien op Sensation. Voor velen is hij één van de beste dj’s met een muzikale EDM-sound. ‘The Legacy’ wordt afgesloten door Sander van Doorn, die het altijd voor elkaar krijgt om de nacht muzikaal naar een hoger niveau te tillen. Sander zorgt ervoor dat het dak eraf gaat, voordat de laatste sound uit de speakers knalt.

Tickets

Een beperkt aantal tickets voor Sensation ‘The Legacy’ zijn terug gekomen door onbetaalde orders en creditcard fraude. Deze tickets gaan op 26 mei om 10:00 in de verkoop via http://www.sensation.com/tickets

Sensation & 10,000 HOURS

In samenwerking met stichting 10.000 HOURS inspireert Sensation danceliefhebbers zich vrijwillig in te zetten ten goede van anderen. Van ieder verkocht ticket wordt €0,25 gedoneerd aan de stichting. Sensation verdubbelt deze inzet. Dankzij deze bijdragen en de inzet van vrijwilligers hebben 10,000 HOURS en Sensation dit jaar een extra bijzondere vrijwilligersdag kunnen organiseren. Tijdens deze dag hebben meer dan 75 jongeren met een verstandelijke beperking, die niet naar Sensation kunnen gaan, de ultieme Sensation-beleving ervaren: een dag vol workshops, die in stijl werd afgesloten met een speciaal voor hen georganiseerde Sensation-show.

Over Sensation

Wat in 2000 begon als eenmalige happening in de Amsterdam ArenA, is uitgegroeid tot een internationaal fenomeen dat tot nu toe meer dan dertig landen heeft bezocht en wereldwijd ruim twee miljoen bezoekers heeft getrokken. Sensation maakt haar naam waar met thema’s waarin het publiek betrokken wordt door middel van de witte dresscode. Het concept won awards voor ‘Best Event of the Year’ in onder meer Nederland, Duitsland, Australië, Brazilië en Denemarken. Sensation gebruikt de positieve kracht van muziek en dans als een universele taal die miljoenen mensen met elkaar verbindt.

Music is our religion, celebrate life is our belief

#bepartofthelegacy