Dilana Smith

DILANA ROCKS!

Aanstaande vrijdag zal de Zuid-afrikaanse Queen of Rock Dilana Smith het podium betreden voor een optreden in Duycker in Hoofddorp. Als een onderdeel van haar huidige Europese tour die haar naar Belgie, Nederland, Duitsland en Tsjechoslovakije zal brengen. Wij stelden haar enkele korte vragen.

Hoe gaat het met de tour?

Het gaat fantastisch. Het eerste deel van de tour was al een groot succes. De meeste Shows waren uitverkocht.

Wat was het meest memorabele moment uit je carriere?

Alles is een grote droom die ik beleef. Ik heb niet eens tijd om even stil te staan bij alle bijzondere momenten. Dat kan pas wanneer ik eindelijk wat vrije tijd heb en ik kan terugkijken op alles wat er de afgelopen tijd gebeurd is. Ik denk dat een hoogtepunt dit jaar het touren met een all girls rock band zal zijn. Dat is voor mij echt de allereerste keer ooit. Ik heb daar altijd al van gedroomd.

Je hebt een dochter. Neem je haar mee op tour?

Mijn dochter maakt deel uit van het grote geheel. Ze gaat overal mee naartoe. Het is een uitdaging maar wel eentje die ik graag aanga. Ze is zo’n makkelijk kind. Ze past zich aan iedere situatie aan en tot nu toe lijkt het alsof ze de hele muziekscene en het touren prachtig vindt. Het is vast en zeker leuker om haar erbij te hebben.

Wat wil je graag kwijt over je meest recente album Monster?

Ik ben verschrikkelijk trots op dit album. Het is mijn eerste indie-project. Een album waar ik helemaal zelf verantwoordelijk voor ben. Gemaakt zonder label en – manager. Niemand die er op uit is om mij te vertellen wat ik doen moet en dat betekent een definitieve verandering. Dit is een album waarbij ik me in alle opzichten vrij heb gevoeld.

Wat is het mooiste van het artiestenleven?

Het delen van mijn liedjes die een extreem belangrijk onderdeel van mij zijn. Het is zo mooi om de reactie van de mensen te zien wanneer ik mijn verhalen vertel. En om te horen hoe mijn songs geholpen hebben om gebroken zielen te helen en hoe ze zelfs levens gered hebben. Dat is echt onbetaalbaar.

Meer informatie over Dilana en de tour vindt je op haar website  www.dilanarocks.com

Foto: Ranjana Roelfsema