Down The Rabbit Hole Zondag

Festival succesvol afgesloten.

Vanaf afgelopen vrijdag tot vannacht 4 uur vindt in de Groene Heuvels in Beuningen de tweede editie van Down The Rabbit Hole plaats. The War on Drugs mocht gisteren het hoofdpodium af sluiten. Het festival waar ruim 15.000 bezoekers op afkwamen was succesvol.

Vrijdagmiddag werd het festival geopend door Blaudzun die met zijn band een tocht over de campings maakte en al muziek spelend met een lange sliert bezoekers achter zich aan naar de festivalpoort liep. Even later opende hij het hoofdpodium. Hoogtepunten die dag waren Patti Smith en Damien Rice maar ook bij de dansnacht met de Syriër Omar Souleyman en de DJ-sets van Hunee & Thomas Martojo was het een groot feest. Als verrassing vond in de nacht een ‘geheim’ optreden van De Staat plaats op een open plek in het bos bij het festivalterrein.

Zaterdag stonden o.a stijlicoon Róisín Murphy, de roots-rockers Alabama Shakes en The Gaslamp Killer Experience op het programma. Het hoofdpodium werd afgesloten door niemand minder dan Iggy Pop die voor een bomvolle festivaltent een lesje punk en rock ten gehore bracht.

Gisteren was  de laatste festivaldag waarbij ondermeer Seasick Steve, Motorpsycho en Leftfield het podium betraden. The War on Drugs sloot het hoofdpodium af waarna de nacht nog tot 4 uur doorgaat op het Idyllische Veldje, het Vuige Veld en in de nachttenten.

Door het schitterende weer was het goed toeven op het festivalterrein dat half in het bos verscholen ligt en grenst aan een meer. Naast het muziekprogramma konden bezoekers o.a. een frisse duik in het water nemen of het meer met een zelfgemaakt vlot bedwingen. Bezoekers konden op zoek naar de mysterieuze vuurwerkshow of plukten kruiden voor een eigen te maken salade. Op het Idyllische Veldje was het mogelijk om mee te doen aan yoga workshops, ijzersmeden of keramiek bakken. De Vuurplaats keek uit over het meer en bracht een programma met cabaretiers, schrijvers, dichters en performances. Het volledige programma van Down The Rabbit Hole 2015 is terug te vinden op www.downtherabbithole.nl/programma

Fotografie: Rob Herstel