Lowlands

Festival maakt meer muzieknamen bekend.

Van 21 t/m 23 augustus vindt op evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen de drieëntwintigste editie van “A Campingflight to Lowlands Paradise” plaats. Vandaag wordt bekend dat Lianne la Havas, Balthazar, Kenny B, Joost van Bellen en Projekt Rakija zijn toegevoegd aan het programma.

Lianne la Havas

Terwijl wij dachten dat de jazzy folk- en soulzangeres uit Londen na haar jubeljaar 2012, met onder meer haar succesdebuut ‘Is Your Love Big Enough?’ en een glorieus Lowlandsoptreden, van de aardbodem verdwenen was, toerde zij gewoon de wereld rond. Nu is er dan eindelijk een nieuwe plaat klaar, en kunnen we ons wederom verheugen op de muzikale erfgename van Erykah Badu, Lauryn Hill en Joan Armatrading.

Balthazar

Het gaat stiekem best hard met Balthazar, de Vlaamse indiepopband die hier vijf jaar geleden schuchter debuteerde in de India, maar op Lowlands 2013 al een nokkievolle Alpha inpakte alsof ze hun Wijze naamgenoot uit het Oosten zelf waren. Hoor hun nieuwe prachtplaat ‘Thin Walls’ maar eens. Maar live, ja live, dan pakt de vierde dimensie je in.

Kenny B

Hoe groot is de kans dat er nog meer succesvolle 53-jarige Surinaamse zangers zijn met een verleden als beroepsmilitair, politicus, lid van Ronnie Brunswijks junglecommando en vredesonderhandelaar, om daarna vanuit zijn nieuwe thuisland Nederland eerst in Suriname een superster te worden, en vervolgens ook hier gigantisch door te breken met een Nederlandstalig nummer? Just sayin’. En niet alleen dankzij die ultieme lentehit ‘Parijs’ (7 weken op #1!) waan je je bij Kenny B. straks in ’t paradijs.

Joost van Bellen

Wie Joost van Bellen zegt, zegt Rauw. Vroeger zei je RoXY. Maar Lowlanders zien onmiddellijk zijn besnorde alter ego Horst The German voor zich, als uitbater van de vochtig rockende nachtclub Tïtty Twïster. Dat diezelfde Joost van Bellen dit jaar in de Bravo een technoset komt draaien, klinkt dan misschien wat gewoontjes, maar is zo atypisch dat het weer opwindend is. En reken maar dat het knoeperhard wordt, dat het tentzeil zal wapperen en de vloerpallets gaan klepperen.

Projekt Rakija

Weinig West-Europese landen waar balkanpop zoveel voetjes van de vloer krijgt als Nederland, dus is het wel toepasselijk dat we deze band gewoon uit ons eigen Tilburg visten. Dat zanger en gitarist Igor van origine een Bosniër is, is natuurlijk mooi meegenomen, net als de muziek: een fijne pot Bosnische volksmuziek, op smaak gebracht met elektronische beats, een snufje reggae, een kledder rock en reteswingende blazers.

Binnenkort worden meer acts aangekondigd. Op www.lowlands.nl is uitgebreide informatie te vinden over deze bevestigingen en eerder aangekondigde muziekacts zoals Ben Howard, Major Lazer, Kendrick Lamar, FFS (Franz Ferdinand & Sparks), The Chemical Brothers, Paolo Nutini, Years & Years en Tame Impala. Binnenkort volgen meer bevestigingen.

Kaarten zijn te koop via www.ticketmaster.nl

—–