Rachel Sermanni

Singer-songwriter kondigt nieuw album en concerten aan.

De Schotse singer-songwriter Rachel Sermanni komt na drie jaar terug met een nieuw studioalbum. Op 10 juli verschijnt de tweede langspeler ‘Tied To The Moon’ die ‘Under Mountains’ uit 2012 opvolgt. Hiervoor is ze, op uitnodiging van tweevoudig JUNO Award winnaar Old Man Luedecke, naar Nova Scotia afgereisd om in volledige stilte te werken aan nieuw songmateriaal.

Vol inspiratie en met concreet uitgewerkte ideeën keert de 23 jarige Rachel Sermanni vervolgens terug naar de Schotse Hooglanden om daar samen met producer Colin Macleod en haar band aan de opnames van ‘Tied To The Moon’ te beginnen. Dit resulteert uiteindelijk in 10 tracks die qua geluid een verassende wending hebben genomen in vergelijking tot al haar eerdere folky werk.

Rachel Sermanni staat bekend om haar prachtige, ingetogen, intieme en poëtische liedjes. Dit is nog altijd terug te horen op ‘Tied To The Moon’. Echter heeft ze dit ook voor een groot deel losgelaten en daarmee een meer gevarieerde, rauwe en spannende kant opgezocht… én gevonden!

Via deze Soundcloud link is de nieuwe single ‘Tractor’ te beluisteren.

Live zal Rachel Sermanni ‘Tied To The Moon’ in september in ons land presenteren. De ontwapende, humorvolle en ietwat mysterieuze Schotse geeft dan drie concerten. Het tourschema ziet er als volgt uit:

4/9: Amsterdam, Sugar Factory

5/9: Rotterdam, V11

6/9: Groningen, Simplon

Vorig jaar was Rachel Sermanni nog in Tivoli de Helling te zien en het jaar daarvoor o.a. op Into The Great Wide Open en in Paradiso, Rotown en Ekko. Eerder deelde ze het podium al met Fink, The Staves, Mumford and Sons en Laura Marling, “zomaar” een kleine greep uit artiesten die haar een warm hart toedragen en gerekend kunnen worden tot haar bewonderaars.

Meer informatie is te vinden op rachelsermanni.net.