Appelpop

Complete programma bekendgemaakt.

In een zaal vol trouwe fans is vandaag de volledige line-up voor de 24e editie van Appelpop bekend gemaakt. Met Jett Rebel, Dotan, Typhoon, Anouk, Racoon en Kensington zijn de grootste namen uit de Nederlandse muziekindustrie weer goed vertegenwoordigd op de Waalkade in Tiel. Op 11 en 12 september zijn ook Yellow Claw, Blood Red Shoes, John Coffey, Douwe Bob en Kovacs op het gratis festival te zien.

In de bovenzaal van de Beurs aan het Korenbeursplein werd de volledige line-up aan de hand van een wervelende videopresentatie gepresenteerd. Verspreid over drie verschillende podia kunnen de bezoekers weer twee dagen lang genieten van een zeer breed programma. Zo is er metal en stevige rock van onder andere Blackstroke, New Valley Wolves en The Deaf, een grote variatie aan popmuziek met Waylon, Rondé, Causes en Sue The Night, gaat bij John Coffey en Mr. Polska garant het dak eraf en kun je voor electropop of een goed (dans)feestje terecht bij Talisco en de dj’s van Yellow Claw.

Op het hoofdpodium in de grote tent zal Dio het festival vrijdag om 19.00 uur openen. Daarna zijn Dotan en Anouk, als afsluiter van de dag, te zien. Op het Go-Tan podium staat naast Kovacs ook Yellow Claw, die met hun dj act de hele wereld aan het veroveren zijn. Het McBlossom podium biedt ruimte voor Parel van de Betuwe Blackstroke, Sue the Night en Moke.

Zaterdag begint het programma om 13.00 uur met de bluesy pop van Douwe Bob op het hoofdpodium, gevolgd door Waylon en de Spaanse ska band La Pegatina. Aan het begin van de avond is ook Racoon te zien, die gevolgd wordt door de heren van Kensington. Typhoon sluit samen met zijn titanenband het programma op het hoofdpodium af.

Rondé opent als winnaar van de 3FM Serious Talent Award het Go-Tan podium, waarbij de megahit ‘Run’ zeker voorbij zal komen. Causes, die van straatmuzikant uitgroeide tot voorprogramma van Anouk, zal daarna te zien zijn, gevolgd door Mr. Polska, Blood Red Shoes en Jett Rebel.

Op het McBlossom podium zullen meerdere acts van het ‘Wish to be a Star’ project de dag openen. Daarna is het de beurt aan een nieuw programma element op dit podium. Eén van de door OOR geselecteerde talenten uit de Popronde zal hier te zien zijn. Het McBlossom podium wordt verder gevuld met Kenny B, die iedereen inmiddels kent van zijn nummer 1 hit ‘Parijs’, Talisco, The Deaf, Intergalactic Lovers en New Valley Wolves. John Coffey zal met hun live reputatie een waardige afsluiter zijn van dit podium.

Twee dagen lang staat de Waalkade in het teken van een goede sfeer, gezelligheid, bekende acts en nieuwe muziek. Niet alleen voor de bezoekers is het een gezellige afsluiter van het festivalseizoen, ook voor sponsoren en vrijwilligers zijn er diverse mogelijkheden. Je kunt je nog steeds aanmelden om op deze manier het gratis festival mede mogelijk te

maken. Voor meer informatie over de bands, het festival, sponsormogelijkheden en de vrijwillige functies kun je terecht op www.appelpop.nl.