I Love Hiphop Festival

I Love HipHop veroorzaakt hittegolf in Den Haag!

De zevende editie van I Love HipHop is zondag 5 juli groots afgesloten met een internationaal hiphopfestival in het Theater aan het Spui. De week is 28 juni gestart op Parkpop, waar een groot deel van het terrein was ingericht als hiphop area. De dagen tussen deze twee grote evenementen zijn uiteenlopende locaties in Den Haag gevuld met spectaculaire breakdance battles, dansdemonstraties, knallende optredens, film, graffitikunstwerken, kennisbijeenkomsten en nog veel meer! Meer dan 700 jonge(re) en oude(re) hiphop artiesten hebben meegewerkt aan deze editie en vele duizenden bezoekers hebben één of meerdere programma’s bezocht.

I Love HipHop Week

I Love HipHop begon zondag 28 juni op Parkpop, waar 20.000 Parkpopbezoekers hebben genoten van de I Love HipHop area. Parkpop was het toneel voor de Young BBoy League (Nederlandse breakdance kampioenschappen voor de jeugd t/m 18 jaar) en twee grote graffitimuren links en rechts van het danspodium. Maandag was de première van de breakdancedocumentaire ‘Shake the Dust’ in een uitverkochte zaal in het Filmhuis te zien. Dinsdag vond er in H3C (Haags Hiphop Centrum) de Spitsession XL (rap-demonstraties en masterclasses) plaats, met als speciale gast Brainpower. Woensdag was er, ook in H3C, een kennisavond voor DJ’s en producers. Donderdag een Hip Hop meets Comedy Night in een vol Paardcafé. Vrijdag de producersbattle Let the Rhytm Hit ‘em  bij PIP. Zaterdag een breakdancemasterclass van Red Bull BC One all star Cico in H3C en ’s avonds een HipPop Night bij Fast Surfdorp, waar MC’s en muzikanten met elkaar het podium deelden. Een internationaal graffititeam, met o.a. graffitiwereldsterren Does en Case, heeft van Parkpop tot het slotfestival in het Theater aan het Spui kunstwerken gemaakt op meerdere plaatsen in de stad, waarvan het meest aansprekende op de voorgevel van het Theater aan het Spui (zie foto).

I Love HipHop Festival

Het slotstuk was het ILHH Festival. Door een unieke samenwerking aan te gaan met het Theater aan het Spui heeft I Love HipHop nieuw publiek weten te betrekken en nieuw publiek naar het theater gebracht. Hiphopdansliefhebbers kwamen overdag bijeen om in de grote zaal spectaculaire danscompetities en hiphop performances te zien en te laten zien. In de kleine zaal was er de hele dag ruimte voor jong talent. Het avondprogramma bestond uit bekendere acts als SFB, Mongoose en Cho. Het wereldberoemde Slum Village, heeft I Love Hiphop feestelijk afgesloten.