Jam de la Crème Festival

Jam de la Crème Festival pakt uit met vier jamsessies

Bandleden van onder meer DI-RECT, De Staat, Blaudzun, Sunday Sun, SKIP&DIE en Focus jammen op het Zuiderstrand in Den Haag.

Jam de la Crème Festival – 31 juli 2015
Op vrijdag 31 juli vindt de negende editie van het Jam de la Crème Festival plaats op het Zuiderstrand in Den Haag. Het festival dat acht jaar geleden begon als een Haags vriendenfeestje groeide uit tot een opvallend jamsessie festival. Dit jaar vindt Jam de la Crème weer plaats in en rond Strandpaviljoen ZUID, waar vele artiesten, bands en DJ’s je meenemen op avontuur van avondzon tot ochtendglorie.

Programma Jam Stage 
Bandleden van onder meer Taymir, Sunday Sun, Kapok, Blaudzun, Beef!, Mr. Probz, De Staat, SKIP&DIE, DI-RECT, Focus, IX, Bo Saris, Mola Sylla, The Deaf, Kapok en Orgel Vreten nemen deel aan de jamsessies op de Jam Stage. Dit jaar staan de sessies onder leiding van zangeres Qeaux Qeaux Joans, hoornist Morris Kliphuis (Kapok), toetsenist Thijs Schrijnemakers (Orgel Vreten) en bassist Lucas Dols. De vier sessieleiders laten ieder een eigen visie los op de jams met musici uit hun netwerk. De nacht wordt afgesloten met een keiharde XXL jamsessie met alle aanwezige artiesten.

Programma Band Stage
Naast de jamsessies is er ook een podium met bandprogramma. Op de Band Stage spelen Sue The Night, L’Chaim, The Miseries, Woof! Woof! Ridicule en The Womb. DJ Duo Herenleed (Gaap & DJ DNA) en BANG BANG (DJ Midnight Mau) draaien hun beste platen; hosts van de avond zijn Pat Smith (Splendid) en Mink Pinster.

Jamsessie fenomeen 
Bij Jam de la Crème staan muzikanten uit alle hoeken en gaten voor één keer met elkaar op het podium. Vanuit de gehele Nederlandse muziekscene komen artiesten samen om een avond lang te jammen. Jam de la Crème zoekt altijd naar combinaties van bekende en getalenteerde muzikanten uit alle denkbare genres die leiden tot grenzeloze en unieke optredens waarbij bezoekers getuige zijn van muziek die in het moment wordt gemaakt.

De sessie line-ups van Jam de la Crème worden de komende dagen tot aan het festival aangevuld op www.jamdelacreme.nl en via de social media.

Info Jam de la Crème Festival 2015
Vrijdag 31 juli 2015 | Jam de la Crème Festival | 20:00 – 04:00
Strandpaviljoen ZUID, Wieringsepad, strandslag 11 – Den Haag/Scheveningen
Tickets via www.jamdelacreme.nl| VVK: € 15,00 | ADD: 15,00 |