Metric

Zesde studioalbum komt in september uit.
De Canadese electro/indierock band Metric brengt op 18 september hun zesde studioalbum ‘Pagans in Vegas’ uit. Deze twaalf tracks tellende langspeler is de eerste van twee albums. De tweede verschijnt aankomend jaar. Op 20 oktober komt de band uit Toronto naar Amsterdam voor een eenmalig concert in Paradiso. De kaartverkoop is reeds gestart. Kaarten zijn te bestellen via de website van Paradiso.

2014 stond in het teken van het schrijven van nieuw materiaal, nadat in 2012 het album ‘Synthetica’ verscheen. Gitarist/producer James Shaw dook in Canada zijn eigen studio in om zich te storten op het elektronische geluid, terwijl frontvrouw Emily Haines vanuit Nicaragua en Spanje de akoestische instrumenten voor haar rekening nam. Dit proces leverde een ongekende hoeveelheid composities op, die uiteindelijk in twee muzikale perspectieven konden worden verdeeld. Om recht te doen aan dit onderscheid, is besloten de nieuwe verzameling songs als twee releases uit te brengen.
De insteek van ‘Pagans in Vegas’ is het vinden van de romantiek van een andere tijd zonder te vervallen in nostalgie. Metric heeft zich daarom laten inspireren op het geluid van Depeche Mode, New Order, The Cure en Underworld, maar ook op de sound van Kraftwerk. Dit concept is visueel weergegeven op de cd cover met daarop een afbeelding van Hotel Chisca in Memphis waar het eerste interview met Elvis Presley werd uitgezonden.
Emily Haines verteld over ‘Pagans in Vegas’: “ Synthetica was about the battle between what’s human, what’s artificial and integrating technology into our lives,” With this record we were making music for the joy of it…we tried to be as bold as possible. All we want is to feel like all we got didn’t cost us everything, even if we never win.”
Speciaal voor deze release heeft Metric de gratis ´The Pagan Portal` ontwikkeld die vandaag gelanceerd wordt. Deze app zie (www.smarturl.it/paganportal) geeft de gebruiker exclusief toegang tot het nieuwe album. In aanloop naar de release datum zullen aan de fans steeds enkele nieuws tracks beschikbaar worden gesteld. Behalve muziek worden zij ook op de hoogte gehouden van pre-sale tickets, wedstrijden, kortingen, enz.. Op de app, beschikbaar voor IOS/Apple en Android platforms, staan de singles ´The Shade´,  ´Cascades´ en ´Too Bad, So Sad´.
´Pagans in Vagas´ komt wederom uit op het eigen label MMI en kan nu al op iTunes worden besteld. Intussen heeft de band wereldwijd al miljoenen platen verkocht. In 2009 was Metric de eerste band in de geschiedenis die een Top 20 hit op de Amerikaanse commerciële radio scoorde zonder de ondersteuning van een platenmaatschappij.
Eerder wonnen ze ook verschillende JUNO Awards, waaronder twee in de categorie Album of the Year, een voor Artist of the Year en een voor Producer of the Year. De muziek van Metric is ook terug te horen in een aantal grote TV series zoals in ´Grey´s Anatomy´, ´CSI´, ´Vampire Diaries´ en ´House´. Ook schreven ze muziek voor enkele Hollywood films zoals ´Scott Pilgrim vs The World´, ´Cosmopolis´ en ´The Twilight Saga: Eclipse´.
Meer informatie over Metric is te vinden op ilovemetric.com.