Nega

RAPPER HEEFT GEEN HAAST

Het is lange tijd stil geweest rondom de muziek van rapper Nega (Maurits Delchot), maar Nega heeft zeker niet stil gezeten.

In het begin van zijn carrière was muziek de hoofdprioriteit, maar na verloop van tijd kreeg hij steeds meer werkzaamheden erbij. Zo is hij eigenaar van een entertainment agency (Nindo) met artiesten als Keizer, Bokoesam, SBMG, D-Double, Hydro en Mafe.

Daarnaast maakte hij gemiddeld drie films per jaar, was hij te zien in TV shows als Expeditie Robinson en Jouw Vrouw Mijn Vrouw VIPS, had hij een eigen TV programma, was hij wekelijks te gast bij Giel op 3FM en zet hij twee keer per week een vlog online op zijn eigen YouTube kanaal: Nega’s Libi, kortom Nega is druk!

Dit is dan ook de reden dat zijn eigen muziek even op een lager pitje stond, maar toch is het altijd blijven kriebelen. Als begeleider zit hij nachtenlang in de studio met de nieuwe generatie rappers. Deze rappers, zoals zijn protegé Bokoesam, wezen hem erop dat zijn flow echt te ouderwets was. Hij kon niet meer meedraaien met zijn kenmerkende stijl van classics als ‘de Straatremixes’. Het werd dus tijd voor een nieuwe uitdaging; Nega 2.0 was in de maak.

Samen met producers als Spanker (‘Misschien Wel He!?’) en Jack Chiraq (‘Dat Doen We Niet Meer’, ‘Drank en Drugs’, ‘No Go Zone’) sloot hij zichzelf op in de studio. De grootste uitdaging was te vernieuwen zonder zichzelf te verliezen. Dat is goed gelukt. Je hoort een vernieuwde Nega die toch zichzelf is gebleven.

De eerste release ‘Haasten’ komt van de hand van hitmachine Jack Chiraq. Er staan gastbijdragen op van Bokoesam (‘No Go Zone’ en ‘Dom Dom Dom’) en Alexanduhr (bekend van talentenprogramma The Next MC).

Voor de videoclip gingen de rappers samen met producer Jack Chiraq op een roadtrip naar Parijs. Deze roadtrip werd vastgelegd en verwerkt tot videoclip. Bekijk de videoclip nu op het Youtube kanaal van Nega’s Libi.