Steve Earle

Singer-songwriter met The Dukes naar Nederland.
Op 29 oktober komt de Amerikaanse singer-songwriter Steve Earle samen met zijn band The Dukes naar Nederland voor een eenmalig concert in de Amsterdamse Melkweg. Dit is de eerste show van de americana-zanger sinds het verschijnen van zijn laatste studio-album ‘Terraplane’.  De kaartverkoop start direct. Kaarten zijn te bestellen via de website van de Melkweg.

Steve Earle, beschouwd als een van de voorlopers van de hedendaagse americana, begint zijn muzikale carrière in 1982. In datzelfde jaar komt zijn eerste EP ‘Pink & Black’ uit. In 1986 breekt de Amerikaan door met het album ‘Guitar Town’. Sindsdien zijn er nog vijftien albums verschenen waarvan ‘Terraplane’ eerder dit jaar is uitgekomen.
Op ‘Terraplane’ kiest Steve Earle voor een meer bluesy geluid, terwijl zijn voorgaande werk vooral americana, country, folk en roots georiënteerd is. De plaat komt na verschijningsdatum meteen binnen op #1 in de Amerikaanse blues charts en op #21 in de Album Top 200.
Mojo omschrijft het als “Earle’s passion for blues in its rawest form”. Uncut kiest het als hun “Americana Album of the Month”. En Vintage Guitar zegt er over: “In a time when far too many modern ‘blues’ records feel antiseptic and slick, Earle and band superbly intergrate new songs and old sounds”.
Door de jaren heen heeft Steve Earle met grote namen gewerkt, waaronder met Johnny Cash en Emmylou Harris. Ook ontvangt hij drie Grammy Awards voor zijn werk.
Als speciale gast tijdens de aankomende tour, neemt Steve Earle het New Yorkse alt-country duo The Mastersons mee. Deze band, bestaande uit Chris Masterson en Eleonor Whitmore, heeft eerder het podium met Stve Earle & The Dukes gedeeld, en is ook in ons land in deze hoedanigheid al te zien geweest. Hun meest recente album ‘Good Luck Charm’ dateert uit 2014.
Meer informatie over Steve Earle & The Dukes is te vinden op steveearle.com.
De organisatie (Melkweg/Double Vee Concerts) waarschuwt om geen kaarten anders dan via de officiële kanalen te kopen omdat de kans op aanschaf van ongeldige kaarten groot is.