Son Little

 SON LITTLE KONDIGT DEBUUTALBUM AAN VOOR 16 OKTOBER.

Het afgelopen jaar is heel bijzonder geweest voor Son Little. Hij tourde met Kelis en Mumford and Sons door de US en met labelgenoot Curtis Harding en Selah Sue door Europa. Daarnaast produceerde hij een EP voor Mavis Staples, speelde op het Bonnaroo Festival en maakte zijn TV-debuut op CBS bij This Morning, Saturday. En dat was nog maar het begin.

Son Little’s nieuwe album is ‘American music’ is zijn puurste vorm. The artist formerly known as Aaron Livingston kent de Amerikaanse muziektraditie zeer goed. Hij werd geboren in Los Angeles, uit een huwelijk van een predikant en lerares, waar hij muziek leerde luisteren en spelen voordat hij verhuisde naar New York en New Jersey. Na veel gespeeld te hebben in de muziekscene van Manhattan, vertrok hij naar Philadelphia waar hij samenwerkte met o.a. RJD2 en The Roots. Zijn eerste wapenfeit was de zeer goed ontvangen EP ‘Thing I Forgot’, een collectie songs waar hij net zo makkelijk allerlei genres doorkruist als de staatsgrenzen in de US.

Het is dan ook niet vreemd dat Son Little’s muziek luistert als een landkaart. In alle nummers herkend hij de inspiratie van plaatsen waar hij geweest is en gespeeld heeft. “I hear places in the songs without trying to evoke them while writing. I can trace where a lot of my music came from, as my life and my family touch so many different places. I can hear Lake Charles, Louisiana in my voice, the way I say some of the words; I hear New York in my lyrics. Detroit is a place I haven’t spent a ton of time in, but if I explore the music of Detroit, I can hear myself in there, too.”

SON LITTLE – S/T TRACK LIST

 

 1. I’m Gone
 2. Nice Dreams
 3. Your Love Will Blow Me Away When My Heart Aches
 4. Toes
 5. Carbon
 6. Lay Down
 7. Doctor’s In
 8. Mother
 9. Go Blue Blood Red
 10. Loser Blues
 11. The River
 12. About A Flood