Hans Teeuwen

De ‘Koning van de Lach’ geeft gedreven concert in Effenaar.

Met zijn huidige concertreeks keert Hans Teeuwen terug naar zijn Nederlandstalige roots en brede muzieksmaak, met ongetwijfeld ook een hoop absurdistische grappen.

Na jaren podia onveilig gemaakt te hebben met zijn absurde comedy, brengt de ‘Koning van de Lach’ nu al een tijdje het beste van zichzelf als frontman van zijn band Hans Teeuwen & The Painkillers. Waar zijn vorige album een duidelijke stap richting croonerige jazz was, beloven zijn nieuwe plaat en tournee dit najaar een terugkeer naar zijn Nederlandstalige roots en brede muzieksmaak.

Na de zomer brengt Teeuwen ‘Popstukken’ uit, een geheel Nederlandstalig album. Opnieuw geflankeerd door The Painkillers met topmuzikanten Benjamin Herman, Ruben Hein, Jesse van Ruller, Kasper Kalf en Joost Kroon. De naam ‘Popstukken’ verklapt het al: geen jazz deze keer maar met titels als ‘Poppendokter Bob’, ‘Bloedbad.nl’, ‘Doe het nou’ en ‘Bang’ een kijkje in Teeuwens wereld, diversiteit en absurde brein. En ook nog volledig in zijn moedertaal. En swingen doet het ook. @De Effenaar

Fotografie: Hans Kreutzer