Jelka van Houten

Release van debuutalbum.
Van Nashville tot Vinkeveen, overal schreef Jelka van Houten de nummers voor haar eerste album Hard place for a dreamer dat op 30 oktober verschijnt. Dat deed ze onder andere samen met de Amerikaanse  singer songwriter Kim Richey.
Gedeelten van haar plaat nam ze op in de iconische Sun Studio in Memphis die tegenwoordig voornamelijk als museum dienst doet. Jelka: “Als het museum ‘s avonds gesloten was voor het publiek, begonnen wij met opnemen.
Dan schreven wij liedjes op de aanwezige legendarische instrumenten en stond ik op mijn blote voeten te zingen op dezelfde plek waar ooit Elvis Presley heeft gestaan. En dat terwijl de muziek werd gespeeld door muzikanten die ook met mijn muzikale helden hebben gewerkt. Magisch was het, puur geluk.”
Zingen is altijd een uitlaadklep voor Jelka geweest. Als klein kind al, meezingend met de platen uit haar vaders collectie, waar de liefde voor de Americana voor haar begon. Rond haar veertiende begon Jelka zelf met optreden, in de meest uiteenlopende bandjes. Van ska tot rock, alles zong ze.
Het werd tijd om haar eigen verhaal te laten horen….en Jelka begon met het schrijven van haar eigen liedjes. Een ideale combinatie kwam toen ze voor haar rol in de film Jackie naar Amerika ging om te filmen. “In Jackie mocht ik een rol spelen en tegelijkertijd de titelsong voor de film schrijven, een betere combinatie kon ik niet vinden!”
Het is nu bijna vijf jaar later en haar debuutalbum Hard place for a dreamer met daarop 12 songs is af. “Belangrijke mensen en gebeurtenissen in mijn leven heb ik op dit album kunnen vangen in een song en sommige zaken kan ik nu loslaten en hoef ik niet meer met mij mee te nemen. Want er is nu dat lied, als een muzikaal archief. Hard place for a dreamer reflecteert wie ik ben, ik hoop dat iedereen dat hoort én voelt in elke track.”