Jeremy Loops

Folkrevelatie komt naar Nederland.

Op 23 februari 2016 staat de 31-jarige Zuid-Afrikaan in de Amsterdamse Melkweg. De in Kaapstad geboren muzikant is een grote ster in zijn thuisland, waar hij met zijn debuutplaat Trading Change op de eerste plek van de iTunes lijst belandde die werd bekroond met de titel ‘album van het jaar’. De kaartverkoop start aanstaande vrijdag om 10.00 uur via Ticketmaster Nederland.

Loops is zeker geen doorsneemuzikant. Hij werkte twee jaar op een jacht die over de hele wereld voer. Hij leerde zodoende – noodgedwongen bij gebrek aan instrumenten – veel geluiden uit zijn looppedaal te toveren. Het maakte van hem een heuse alleskunner en uiteindelijk een getalenteerde one-man-band. Een liveshow van Loops is dan ook een muzikaal en visueel feestje. Een gewoven verzameling van geluiden die hij maakt met zijn gitaar, mondharmonica, ukelele en beatbox, die via looppedalen, echo- en distortionapparaten worden vervormd en gevuld tot een eclectisch, harmonisch, maar bovenal pop-achtig geheel. Dit alles, mede ondersteund door de vocalen van rapper Trak, zijn vaste podiumkompaan, maakt de muziek van Loops tot een overweldigende mix van moderne folk, hiphop, bluegrass, funk en stokoude blues.

Hoewel Loops dankzij zijn succesvolle singles Down South (ft. Motheo Moleko), Skinny Blues en Sinner voornamelijk in Zuid-Afrika hoge ogen gooit, is zijn ster internationaal ook zeker rijzende. Zo toerde hij al in Amerika met Rebelution en verzorgde hij tijdens de Europese tournee van Twenty One Pilots het voorprogramma. Komend jaar gaat Loops met zijn eigen tour – toepasselijk genaamd – Continental Drift langs de Europese zalen, waarbij hij op 23 februari de Melkweg aandoet. Voor de liefhebbers van gelaagde nummers, improvisatie en publiekinteractie is de show van deze multigetalenteerde beats- en ritmekunstenaar een ware must see.